Mihajlović: Ako ne mogu Stojković i Brkić, u Zagrebu će braniti Aleksić!

Odluka NS Hrvatske da se kvalifikacioni meč sa Srbijom igra u Zagrebu 22. marta, prihvatanje ponude za prijateljski meč sa Kiprom 6. februara, i povrede Nevena Subotića i golmana Željka Brkića dovoljan su broj novih tema za brifing sa selektorom “orlova” Sinišom Mihajlovićem.

Selektor Hrvatske, Igor Štimac dugo je forsirao Split kao bolju opciju od Zagreba za duel sa Srbijom, što po Mihajloviću više govori o njima nego o nama.

– Srbiji je potpuno svejedno da li se meč igra na “Maksimiru” ili “Poljudu”. Nemamo mi taj pritisak, već oni, čim su želeli da izmeste utakmicu izvan glavnog grada – ističe Mihajlović.

Ali, isto tako Siniša ne veruje da će “Maksimir” biti prazan kao u većini prethodnih mečeva.

– Utakmica sa nama je posebna, biće stadion rasprodat. U to ne sumnjam…

Generalku za nastavak kvalifikacija za Mundijal, Srbija će imati 6. februara na Kipru. Napadač Grojter Firta Nikola Đurđić će dobiti šansu, ali možda neće biti jedini debitant.

– Neće biti nekih značajnih iznenađenja, devedeset odsto igrača koji su igrali u kvalifikacijama biće pozvani i za meč sa Kiprom. Od zdravstvenog stanja zavisiće i odluka da li ćemo probati nekog ko nije do sada bio pozivan.

Malerima nikad kraja, Željko Brkić je polomio prst, čeka ga kraća pauza, Stojković tek počinje sa treninzima, pa se javio i problem sa golmanima.

– Nisam previše zabrinut, jer do meča sa Hrvatskom imamo dva meseca. Videćemo kakva je situacija sa Vladimirom Stojkovićem, nadam se da će se i Brka oporaviti, ali u krajnjem slučaju imamo Branimira Aleksića. Imam potpuno poverenje u njega i ne bih bio zabrinut da on mora da brani u Zagrebu.

Utakmica na Kipru trebalo je da se iskoristi za uigravanje novog štoperskog para, jer Biševac i Tomović zbog kartona ne mogu da igraju na “Maksimiru”. Povreda Subotića, status Maksimovića u Zvezdi, Rajkovića u Hamburgu, nagoveštavaju možda neka druga rešenja.

– Očekujem da se Subotić oporavi na vreme, a Maksimović da u roku od sedam dana pronađe novi klub. Neću imati Nevena za Kipar, ali ga očekujem u pravom svetlu kad bude najviše trebalo. Iskreno, bolje da sada imam problema sa povređenim igračima nego u martu. Od zdravstvenog biltena najčešće i zavisi uspešnost reprezentacije. Ja mogu samo da se nadam da će svi igrači na koje računam biti zdravi, spremni i u formi, jer onda ne bismo strahovali za rezultat – zaključuje selektor.

TADIĆ PRAVI PLEJ

Mihajlović je treneru Tventea Meklarenu “otvorio oči” da shvati da je Tadić još bolji kao plejmejker.

– Dušan nema eksplozivnost za krilo, ali zato je u sredini sjajan, jer ima dribling, pas, šut. Dobro je da će i u klubu igrati na toj poziciji, ali mi imamo tu i Đuričića, pa možemo više da kombinujemo.

BASTA

Prati Mihajlović igre svih igrača, ali će uvek zvati one koji odgovaraju njegovom sistemu.

– Ne zovem uvek najbolje igrače, to moram stalno da ponavljam, već one koje mogu najbolje da iskoristim u igri. Neki u klubovima, kao Dušan Basta, igraju sjajno, ali u sistemu 3-5-2, koji mi ne koristimo. Pratim ga, ako mi bude trebao zvaću ga.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!