Mančini želi Nastasića i Kolarova u Interu

Trener Intera najavio mogućnost da ponovo sarađuje sa srpskim tandemom sa kojim je osvojio titulu u Premijer ligi pre dve godine

Roberto Mančini napravio je listu željenih pojačanja za svoj Inter u sledećem januarskom prelaznom roku.  Na tom spisku se nalaze i imena dvojice naših fudbalera, trenutno u pogonu Mančester Sitija: Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić.

Dvojica srpskih reprezentativaca  su došla u redove Građana na Mančinijev izričit zahtev. Prema pisanju Gazete delo sport sportski direktor Intera Pjero Auzilio dobio je precizan zadatak da pokuša da dovede Kolarova i Nastasića sa već ustaljenom formulom Nerazura: pozajmica sa pravom ili obavezom otkupa igračkog kartona.

Mančini je posle prve dve nedelje rada sa fudbalerima Intera shvatio da timu nedostaje jedan štoper kojem je jača strana igranje levom nogom i u tom smislu Matija Nastasić je idealno rešenje, tim pre što ga je Pelegrini praktično odstranio iz tima Sitija. Problem bi mogla da bude cena transfera pošto Siti želi da izvuče deo uloženog novca. Nastasić je plaćen 16 miliona evra Fjorentini plus igrački karton Stefana Savića, što znači da je njegova cena bila preko 20.000.000 evra. Dakle, bez 10 do 12.000.000 evra, će biti teško isposlovati Nastasićev dolazak.

Osim štopera, Interu nedostaje i levi bek jer Dodo, a kamoli Nagatomo nemaju kvalitete za tu ulogu. Profil kakav treba Mančiniju je upravo onaj koji se vezuje za Kolarova. Takođe, kao i u slučaju Nastasića i Kolarovu ne bi bilo potrebno vreme za uklapanje u novu  sredinu i navikavanje na Seriju A, s obzirom na to da je Kolarov igrao tri godine u italijanskom prvenstvu u dresu Lacija i govori italijanski. Problem bi mogao da bude što Kolarovu ugovor ističe sa Sitijem tek 2018. godine i za razliku od Nastasića, Pelegrini ga mnogo više ceni.

Na Mančinijevoj listi se nalaze još i Milner koji bi trebalo da pojača srednji red milanskog tima, dok bi za kompletiranje napadačkog dela tima neophodan jedan spoljni špic. Prvi izbor je Laveci iz PSŽ-a, zatim slede Lamela i Ćerći. Kao što se može zaključiti iz igračkih biografija kandidata za pojačanja Intera, Mančini cilja fudbalere koji već govore italijanski i imaju značajno iskustvo u Seriji A, sa izuzetkom Milnera.

Ne bez razloga, na svakoj konferenciji za novinare, Mančini ponavlja da u januaskom prelaznom roku služe samo provereni fudbaleri koji mogu odmah da doprinesu podizanju kvaliteta igre Intera a sva pomenuta imena odgovaraju tom opisu, bilo da se radio o Nasatasiću, Kolarovu, Milneru, Laveciju, Lameli ili Ćerćiju.

I pored toga što Mančinijeve želje nisu megalomanske bilo bi pravo čudu da Inter uspe da dovede trojicu-četvoricu od pomenutih fudbelra. Interova kasa je prazna a Tohir ni izdaleka ne liči na Moratija, ni fizički a ni po spremnosti da zavuče ruku u vlastiti džep zarad ljubavi prema Interu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!