Legendarni golman reprezentacije Jugoslavije uhapšen u Kruševcu

Legendarni golman reprezentacije Jugoslavije i Hajduka, osumnjičen da je sa još tri osobe na nelegalan način gradio po Kruševcu. 

Zoran Simović (56), bivši golman fudbalske reprezentacije Jugoslavije i Hajduka, uhapšen je zbog sumnje da je na nelegalan način izgradio 11 stanova i jedan lokal u Kruševcu! Pored Simovića, privedene su još tri osobe koje se terete da su zloupotrebom položaja i falsifikovanjem isprava prisvojile 58 miliona dinara!

MUP Srbije saopštio je juče da su pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Kruševcu u okviru akcije suzbijanja korupcije u oblasti urbanizma i građevinarstva uhapsili četiri osobe.

Pored Zorana Simovića, koji je investitor izgradnje građevinskih objekata i vlasnik agencije za nekretnine „Čoče” i preduzeća „JM Fokus invest”, uhapšeni su i Slaviša Bojković, šef Odseka za urbanizam i građevinarstvo gradske uprave Kruševca, i investitori Danica Točilovac, koja je inače policajac, i Dragan Milovanović!

– Osumnjičeni Bojković, protivno odredbama odgovarajućih urbanističkih planova, izdavao je izvode i donosio rešenja o odobrenju za izgradnju stambeno-poslovnih objekata Simoviću za 11 stanova i jedan lokal, Danici Točilovac za 14 stanova i dva lokala i Milovanoviću za 46 stanova i 36 lokala! Na taj način Bojković je omogućio Simoviću, Danici Točilovac i Milovanoviću izgradnju i prodaju ukupno 5.500 kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora, čijom prodajom su stekli imovinsku korist veću od 58 miliona dinara. Uhapšeni se terete da su izvršili nekoliko krivičnih dela zloupotrebe položaja i falsifikovanja službene isprave – piše u saopštenju policije.

U saopštenju MUP-a je navedeno da će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno još sedam osoba zbog sumnje da su izvršile zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Šokirani Kruševljani

Kruševljani su juče bili iznenađeni kada su čuli da je uhapšen njihov sugrađanin, čuveni golman Zoran Čoče Simović!

– Kada je završio karijeru, Simović se početkom devedesetih vratio u Kruševac. On živi sa suprugom, sinom i njegovom porodicom u naselju Bivolje. O njemu čitav grad ima izuzetno mišljenje. Zoran je uvek imao razumevanje za svoje okruženje. Bio je odbornik u svojoj mesnoj zajednici, poslanik u skupštini grada i na više odgovornih funkcija u sportu. Znamo da se bavi izgradnjom stanova. Šokirani smo – pričaju Kruševljani.

Od Napretka do Galatasaraja

Zoran Simović je od 1975. do 1980. godine bio golman kruševačkog Napretka. Zatim je prešao u splitski Hajduk, gde je branio do 1984. godine. U tradicionalnoj anketi „Večernjih novosti” 1983. izabran je za fudbalera godine. U to vreme imao je deset nastupa za reprezentaciju Jugoslavije, a nakon toga prešao je u turski Galatasaraj. U jednoj anketi svrstan je na 12. mesto liste najboljih stranaca turskog fudbala svih vremena i među šest najboljih golmana turske lige. Simović je za „plave” zabeležio 10 nastupa, uključujući i legendarni meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope, koji je 1983. godine Jugoslavija igrala protiv Bugarske u Splitu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!