Krstajić: Rezultat nije merilo, u miru dočekujemo Kostariku

Selektor Srbije Mladen Krstajić bio je relativno zadovoljan posle ubedljive pobede svojih izabranika protiv Bolivije (5:1) u poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo u Rusiji.

“Zahvalio bih se igračima na odličnom pristupu i navijačima na lepoj podršci. Drago mi je zbog dobrog rezultata ali on nije merilo, jer ima dosta stvari koje treba da popravimo i pored činjenice da smo mnogo dobrih stvari videli”, rekao je selektor Mladen Krstajić.

Ostvaren je rezultat koji hrabri, ali je selektor bio oprezan. 

“Ekipa je još u fazi stvaranja, rekao sam i pred početak priprema da je mnogo igrača odigralo i više od 50 utakmica u sezoni, da nije lako posle kratkog odmora nastaviti sa napornim radom. Bitno nam je, dakle, da smo pobedili, bilo je i dobrih i loših stvari, ali sada možemo mirnije da nastavimo da radimo i sačekamo 17. jun i prvu utakmicu sa Kostarikom”.

Aleksandar Mitrović je postigao het-trik, čime je nastavio sjajnu formu u kojoj je bio u poslednjih nekoliko meseci u Fulamu.

“Drago mi je da je postigao tri gola, napadači su zaduženi za golove i nadam se da će imati još utakmica na kojima će postići toliko golova”, dodao je Krstajić. 

Branislav Ivanović se posle povrede vratio u startnu postavu, a protiv Bolivije se izjednačio sa Dejanom Stankovićem po broju utakmica u reprezentaciji (103). 

“Želeo sam da vidim Baneta na desnom beku, u nastavku je bio unutra. Video sam kako funkcioniše Milenković, nisam imao dilemu da će se uklopiti među iskusnije igrače i nije se primetilo da je mlađi deset godina od saigrača. Tošića sam zamenio jer je prethodnu utakmicu odigrao celu…Ima prostora da se još neke stvari poprave, ali zadovoljan sam njihovim pristupom”, rekao je selektor Srbije. 

Novinari su upitali Krstajića da li ga Nikola Milenković podseća na sebe u tim godinama. 

“Vidim Nemanju Vidića”, bio je kratak Krstajić. 

“U javnosti se može podići euforija zbog ovakvog rezultata, ali svesni smo da u nekim fazama utakmice nismo odigrali kako treba, znaju to i igrači i dobro je, posle svega, što u miru očekujemo taj prvi meč na Svetskom prvenstvu. Imamo pred nama još sedam dana rada i ponavljam, ovaj rezultat nam omogućava da se spremamo u miru”, zaključio je Mladen Krstajić.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!