Krstajić: Grupa nije atraktivna, ali je jaka i neizvesna

Na žrebu u Dablinu odlučeno je da Srbija igra u grupi B sa reprezentacijama Portugala, Ukrajine, Litvanije i Luksemburga.

Mladen Krstajić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je da ekipa mora da bude zadovoljna žrebom za kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Možemo da budemo zadovoljni. Grupa možda nije toliko atraktivna, ali svakako je dobra, jaka i neizvesna. Portugal kao nosilac grupe i aktuelni prvak Evrope, odosno Ukrajina i mi, selekcije su koje će se boriti za dva mesta koje vode na EURO”, rekao je Krstajić, a prenosi zvaničan sajt FSS.

Na žrebu u Dablinu odlučeno je da Srbija igra u grupi B sa reprezentacijama Portugala, Ukrajine, Litvanije i Luksemburga.

“Imamo solidnu grupu, rekao bih ujednačenu kada se radi o prve tri selekcije. Možda je Portugal favorit na papiru, ali isto tako smatram da možemo da pobedimo i Portugal i Ukrajinu. I da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Važno je da u svaki meć uđemo maksimalno ozbiljno, jer imamo kvalitet da ostvarimo cilj”, istakao je sportski direktor FSS Darko Kovačević.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u 12 gradova iz 12 različitih zemalja održaće se od marta do novembra naredne godine.

“Zadovoljni smo žrebom. Portugal je favorit, Ukrajina i mi smo sličnog kvaliteta, a Litvanija i Luksemburg kreću iz malo nezgodnije pozicije. Borićemo se sa Ukrajinom i Portugalom za prva dva mesta, bez namere da potcenimo Luksemburg i Litvaniju koje takođe imaju svoj kvalitet. Moramo dobro da se pripremimo jer se kvalifikacije održavaju praktično u svega nekoliko meseci”, kazao je kapiten Aleksandar Kolarov.

Evropsko prvenstvo 2020. igraće se u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Briselu, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Glazgovu, Londonu, Minhenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

Polufinalni i finalni meč će se igrati na londonskom Vembliju.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!