Krasić i dalje na listi želja Juventusa

Miloš Krasić i dalje ima izgledne šanse da ovog leta potpiše za slavni italijanski klub. 

Miloš Krasić je i dalje na vrhu liste želja Juventusa, ali i drugih velikih evropskih klubova. Pregovori između CSKA i Italijana jesu u fazi stagnacije, ali nisu propali i velika je šansa da će srpski reprezentativac ovog leta ipak napustiti Moskvu.

– Juventus je još u igri – poručuje iz Španije Krasićev menadžer Dejan Joksimović. – Došlo je do zastoja zbog cene, jer je torinski klub spreman da ponudi 15 miliona evra na ime obeštećenja, a Rusi ne žele da se odreknu Krasića za taj iznos. Istina je da se radi o velikom novcu, ali u CSKA imaju svoju računicu i žele da zarade više.

Vest iz Italije, da je u toj zemlji od ove sezone smanjen broj stranaca van Evropske unije sa dvojice na jednog, pogodila je mnoge, pa se čak pojavila informacija da je Juventus odustao od Krasića. Međutim, u toj priči nema mogo istine…

– Novo pravilo koje je stupilo na snagu u Italiji mnogo će uticati na fudbalsko tržište, ali ne i na eventualni transfer Krasića u Juventus. „Stara dama“ ima mesta da dovede Miloša, dok je, recimo, drugačija situacija u Interu – objašnjava Joksimović.

Prema rečima jednog od najcenjenijih fudbalskih agenata sa naših prostora, njegov štićenik neće imati bilo kakvih problema sa tržišnom vrednošću zbog neuspeha na Mundijalu.

– Krasić nije ništa izgubio kada je u pitanju visina transfera. Smatram da je isti slučaj i sa ostalim našim reprezentativcima jer nijedan nije igrao tako loše na Mundijalu. Nas je ipak najviše koštao nedostatak sreće u utakmici sa Australijom – kaže Joksimović.

Da Krasić i dalje vredi, potvrđuje i interesovanje vodećih evropskih klubova koje ne jenjava ni posle eliminacije sa Mundijala.

– Postoje kontakti s Mančester sitijem, Interom i Fenerbahčeom. Englezi su čak tokom pregovora ponudili 18 miliona evra kao obeštećenje za CSKA, ali je sve ostalo na usmenoj ponudi. Zvaničan papir s tom sumom još nije stigao u Moskvu.

Turci su još od maja rešeni da dovedu Krasića i ne pitaju za cenu.

– Ponuda Fenera je neverovatna, nude Milošu duplo bolje uslove nego ostali zainteresovani klubovi. Ali, Miloš nije voljan da iz Rusije ide u Tursku, jer želi da nastavi karijeru u jednoj od najvećih svetskih liga. I Miloševa i moja želja je Juventus, tako da je i ponuda Mančester sitija na čekanju.
Krasić se u utorak vraća u Moskvu, gde je dužan da se javi na početak priprema CSKA. Ipak, šanse da ostane u klubu su veoma male.

– Ako bih se izražavao u procentima, trenutno je 90 odsto šanse da Krasić napusti CSKA. Rusi se kockaju, nisu pustili ni Hondu u Milan za 10 miliona, ali im se ne može zameriti jer dobro rade kad je u pitanju njihov interes. Ali, ako Miloš ostane, treba da budu spremni da će u decembru njegova cena biti skoro prepolovljena, jer se bliži i kraj ugovora. Ipak, verujem da do toga neće doći – kaže Krasićev menadžer Dejan Joksimović.

Ninković za veliki klub

Dejana Joksimovića naročito su impresionirale igre Miloša Ninkovića u Južnoj Africi. Za mladog vezistu Dinama iz Kijeva smatra da je pravi igrač za veliki klub.

– Nineta u Kijevu zovu Zizu, što je Zidanov nadimak. Ljudi ga obožavaju, a on igra izvanredno, pri tom je i momak na mestu. Za pet godina u Dinamu je strahovito napredovao i može da igra za bilo koji veliki klub. Ali, pitanje je da li će u skorije vreme moći da ostvari transfer jer su Ukrajinci poznati po tome da vole da zacepe cenu. Ali, pošto dobro plaćaju onda imaju i prava na to – kaže Joksimović.

Lane Jovanović u utorak u Liverpulu

Sve dileme, ukoliko ih je neko i imao, od utorka veče prestaju da postoje. Milan Jovanović u društvu menadžera Dejana Joksimovića stiže u Liverpul kako bi završio formalnosti oko radne dozvole, upoznao se s trenerom Hodžsonom i izabrao kuću u kojoj će živeti.

Srpski reprezentativac je još proletos potpisao trogodišnji ugovor s petostrukim prvakom Evrope i sredinom ovog meseca trebalo bi da se priključi pripremama svog novog kluba.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!