Kokeza: Muslin je gledao Sergeja i rekao mi da je bio najgori na terenu!

Posle skoro dva meseca stiglo je i obrazloženje odluke Fudbalskog saveza Srbije da Slavoljub Muslin ne bude selektor Srbije na SP 2018. Prvi čovek FSS Slaviša Kokeza u velikom intervjuu za magazin Nedeljnik i otkriva da su u korenu svega bila ozbiljna razmimoilaženja u viđenju puta kojim bi nacionalni tim trebalo da ide.

“Sporazumni raskid ugovor bio je jedna vrsta kompromisa, reću ću vam i zbog čega. Pre i posle utakmice u Beču stotine ljudi me je pitalo zašto Marko Arnautović ne igra za Srbiju? Niko nije rekao da je kriv neki bivši selektor, svi su rekli da je krivo rukovodstvo Saveza. Istine radi, FSS je tada želeo da Marko igra za Srbiju, a koliko ja znam želeo je i Marko. Nije bio pozvan i izabrao je drugu reprezentaciju. Jednostavno, Srbija ga nije htela. A ko bi bio kriv da su Sergej Milinković-Savić, Miloš Veljković, Nemanja Radonjić za šest meseci otišli da igraju za neku drugu reprezentaciju? Jedini krivac bio bi na adresi Terazije 35, odnosno Bunjevčević i Kokeza. I zato je došlo do razlaza. Ti momci su budućnost evropskog fudbala, bar mi u Savezu tako mislimo. Nismo hteli da dopustimo da ne igraju za Srbiju”, kaže Kokeza za Nedeljnik i dodaje da se od selektora nije tražilo da vodi određene igrače na Mundijal u Rusiji, već da im u prijateljskim utakmicama sa Kinom i Južnom Korejom da barem po nekoliko minuta kako bi sprečio mogućnost da ih drugi savezi ukradu Srbiji.

Trenutak kada su odnosi i definitivno pukli bila je utakmcia između Nice i Lacija u Ligi Evrope. Muslin na tribinama Alijanc Rivijere, Sergej Milinković-Savić daje dva gola, namešta jedan. Selektorov komentar?

“Rekao je da je Sergej bio jedan od najgorih na terenu. Mislio sam da nisam dobro čuo. Pitao sam: ‘Selektore, pričamo o utakmici Nica – Lacio, gde ste vi bili?’ On kaže: ‘Da, bio je jedan od najgorih na terenu’”, tvrdi Kokeza.

Uveren je da se Mladen Krstajić, uprkos tome što pre Slavoljuba Muslina nije radio ni kao trener, neće obrukati u Rusiji na konto fenomenalnih odnosa sa igračima, a primećuje da ni imenovanje Žozea Murinja ne bi Srbiji garantovalo prolazak kroz prvu fazu Svetskog prvenstva.

Izvor:
Nedeljnik, Mozzart Sport
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!