Juventus u kanalu, neizvesna budućnost Vlahovića i Kostića

Fudbalski klub Juventus našao se u centru velikog skandala nakon što su otkrivene brojne finansijske malverzacije, a klubu iz Torina preti veoma tmurna budućnost.

„Staroj dami“ je od strane Serije A oduzeto 15 bodova, čime su evropske ambicije svedene na minimum, pogotovo uzevši u obzir katastrofalnu formu u kojoj se Juve nalazi, a na sve to nadovezale su se katastrofalne vesti iz Italije.

Naime, kako prenose tamošnji mediji, Juventusu preti i drakonska kazna od strane UEFA zbog „nesportskog ponašanja“.

Tim iz Torina se već nalazi pod uslovnom kaznom od strane krovne organizacije evropskog fudbala, italijanske novine Gazeta delo Sport su u svom izveštaju otkrile da je klub 2021. godine već kažnjen sa 3.5 miliona evra zbog nepoštovanja pravila propisanih Finansijskim fer plejom, a ta kazna bi, ukoliko bude nekih novih nepravilnosti, veoma lako mogla da naraste na preko 20 miliona.

No, to nije najgore po Juventus. UEFA je najavila da će uzeti u obzir i najnovija dešavanja, te da će kazna biti znatno oštrija ukoliko pronađu neke nepravilnosti. S obzirom na to da je, na osnovu postojećih dokaza, Juventus već kažnjen na domaćem polju sa 15 oduzetih bodova, čini se da je samo pitanje trenutka kada će i UEFA doneti odluku da crno-bele iz Torina udalji na neko vreme iz evropskog fudbala.

Iako su iz Juventusa najavili žalbu, a na primeru Kalčopolija je jasno da to gotovo izvesno znači i ublažena kazna (Juventus je tada prvobitno trebalo da sezonu u Seriji B započne sa -30 bodova, ali je posle žalbe ta kazna smanjena na tek -9, pa su se već naredne, 2007. godine ponovo obreli u društvu najjačih), jasno je da je evropska budućnost u dobroj meri na udaru, što samo po sebi povlači pitanje – šta će biti sa Filipom Kostićem i Dušanom Vlahovićem?

Vlahović je u Juventus stigao u zimskom prelaznom roku u sezoni 2021/2022, i pokazao da bi mogao da bude kamen-temeljac borbe za Skudeto. Na deset mečeva, nekadašnji fudbaler Partizana i Fjorentine postigao je šest golova, jednom asistirao, i pokazao da partije u dresu „viole“ nisu bile slučajnost.

Sve to Vlahovića čini možda i najtraženijim igračem na tržištu kada su u pitanju napadači, pogotovo jer će Juventus možda biti prinuđen i da ga proda, jer teško da u Torinu imaju na „talonu“ igrača od kog bi mogli da zarade kao od reprezentativca Srbije.

Sa druge strane, kada je Vlahovićev reprezentativni kolega u pitanju, kod Kostića je situacija nešto drugačija. Iako je pružao solidne partije, Kostić nije uspeo da potvrdi status jednog od nosilaca igre, što bi veoma lako moglo da bude promenjeno u narednim mesecima. U slučaju da Torino napusti veliki broj igrača i da Juventus bude prinuđen na rasprodaju, Kostićeva uloga bi mogla da znatno skoči, jer nekadašnji vezista Radničkog iz Kragujevca ima dovoljno kvaliteta za Seriju A, a teško da bi mogli da po iole povoljnijim uslovima dovedu kvalitetnijeg igrača.

Iako će do konačne odluke što o konačnom grehu, što o sankcijama proći još neko vreme, jasno je da tim iz Torina očekuje težak period. Sa ili bez igrača iz Srbije u timu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!