Janković i zvanično trener ‘Orlića’

Bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Janković postavljen je za selektora mlade reprezentacije Srbije, a na toj funkciji zameniće Ratomira Dujkovića.

Odluku o imenovanju doneo je Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije na osnovu predloga Stručnog odbora FSS, koji je jednogasno predložio da Janković bude selektor mlade reprezentacije.

Sa Jankovićem je dogovorena saradnja do kraja kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2013. godine.

Janković je igračku karijeru gradio u Crvenoj zvezdi, australijskom Sidneju, francuskim ekipama Šerburu i Pou i u američkom Kanzas Sitiju.

Trenersku karijeru je počeo 2001. godine i bio je pomoćni trener u Crvenoj zvezdi, Levskom, Metalurgu iz Donjecka, Lokerenu i Lokomotivi iz Moskve. Samostalno je vodio Crvenu zvezdu i Lokeren.

Na sednici Odbora za hitna pitanja donesena je odluka da svaki selektor koji odluči da napusti posao pre isteka ugovorne obaveze mora da vrati Savezu sav novac koji je dobio uvećan pet puta. S druge strane, FSS će imati pravo da raskine ugovore sa selektorima ukoliko rezultati koje ostvaruju selekcije koje vode nisu u skladu sa dogovorenim ciljevima.

FSS će se u sredu odlučiti da li će se žaliti na kaznu koja mu je izrečcena zbog prekida utakimice protiv Italije. Rok za podnošenje žalbe ističe u sredu u ponoć.

Na sednici Odbora za hitna pitanja je odlučeno da FŠ donira 500.000 dinara Kriznom štabu u Kraljevu, kao jednokratnu pomoć za rekonstrukciju objekata oštećenih u zemljotresu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!