Ivanović: Teška grupa, ali možemo na Euro 2016

Kapiten fudbalera Srbije ističe da “orlovi” neće imati lak posao u kvalifikacijama za EURO 2016. ali da očekuje da će igrama i rezultatima uspeti da stignu do Francuske.

Iako su neki bivši selektori ocenili da je Srbija odlično prošla na žrebu za EP 2016. u Nici, kapiten “orlova” Branislav Ivanović oprezni je optimista po pitanju plasmana u Francusku.

– “Utisci su mi na pola, što bi se reklo. Mislim da smo dobili jednu tešku grupu, iz koje možemo otići na EP. Ako to budemo zaslužili igrama i rezultatima”, istakao je u razgovoru za “Danas” Ivanović.

Fudbaler Čelsija istakao je da je Portugal prvi u redu za najviši plasman u grupi, ali da oprezno treba ući u ostale duele.

– “Zvanično najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo s njegovim Portugalcima je prvi favorit u grupi. Samim tim i najteži protivnik za ostale. Biće to atraktivan dvomeč. Ali veliko poštovanje zaslužuje i Danske. Oni možda nisu iz kategorije najjačih evropskih selekcija, ali zahteva maksimalan oprez i još veći angažman. Naročito zbog podatka da su dobri u takozvanim malim utakmicama. Mnogo će nam značiti bodovi iz mečeva s njima”.

EKSPERIMENT SA FRANCUSKOM

– “U kvalifikacijama ćemo se sastati i sa Francuskom. Biće to neobično iskustvo za nas, ali kako nismo mogli da izbegnemo takav eksperiment, onda ne bi trebalo ni mnogo komentarisati činjenicu da ćemo usred takmičarskih mečeva odigrati dve prijateljske utakmice s tako jakom selekcijom”, rekao je Ivanović.

Ivanović ističe da i da se pamte loša iskustva s Jermenijom, kao i da će i Albanija tražiti svoju šansu u kvalifikacijama.

– “Nemoguće je zaboraviti poslednju utakmicu u Jerevanu, posebno nama koji smo tamo odigrali nerešeno u kvalifikacijama za EP 2008. Da smo je drugačije završili možda bismo otišli u Austriju i Švajcarsku. Nema bolje opomene od toga. Kada je reč o Albaniji, mi imamo obavezu da opravdamo ulogu favorita u 180 minuta sa njima. I kod kuće i na strani. Bez obzira na verovatan vansportski kontekst tih utakmica”.

Kapiten Srbije pomenuo je i selektora i označio ga kao veoma “važnu kariku”.

– “Zvao se vršilac dužnosti ili samo selektor za nas je šef onaj koji sedi na klupi. Njegova mora biti prva i poslednja za igrače. Tako ćemo se i ponašati. Već od prve provere na putu ka kvalifikacijama, u martu protiv Republike Irske. Bitan nam je svaki sekund meča i treninga”.

On je dodao da ekipa mora da se spremi za igre pod tenzijom.

– “Mi imamo dobru bazu koju moramo nadograditi. Na više nivoa. Nemojmo smetnuti s uma da smo najbolje partije u prošlim kvalifikacijama pružali u trenucima kada je, zbog nepopravljivog plasmana, splasnuo rezultatski pritisak. Sada nam se on vraća, pa bi ga valjalo spremno dočekati”, istakao je Ivanović i dodao da veruje u plasman na EURO u Francuskoj, iako je svestan to će to biti težak put.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!