Ivan Jovanović: Zanima me samo rad u klubu

Ivan Jovanović, posle čuda koje je napravio sa APOEL-om u Ligi šampiona, nema nameru da menja tim koji dobija.

Iako je sada već sasvim jasno da bi bio idealno rešenje za mesto selektora Srbije, on tvrdi da su šanse da se tako nešto dogodi minimalne, jer ga veže još godinu dana ugovora sa kiparskim klubom i velike su šanse da u Nikoziji ostane bar do leta 2013.

U intervjuu za “Blic” Jovanović otkriva da mu trenutno vođenje reprezentacije nije najveća ambicija jer ga više privlači rad u klubu. Iako je porazom od Reala završena bajka APOEL-a u Ligi šampiona, on kaže da ima još mnogo motiva za rad na Kipru.

U Srbiji se u jednom trenutku pričalo da ste u pregovorima sa FSS i da su vam nudili mesto selektora. Šta je od svega toga istina?

– Sa ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije imam sjajan odnos, često se čujemo i pratim šta se dešava u našem fudbalu. Ipak, nikada mi nisu nudili mesto selektora i to je jedina istina. Mislim da su i oni svesni da imam još godinu dana ugovora sa APOEL-om i da će me sada teško dovesti.

Posle meča sa Realom (0:3) zagrlili ste se sa Žozeom Murinjom, a onda ste razmenili nekoliko ugodnih reči. Šta vam je rekao?

– Od srca mi je čestitao i mislim da je bio vrlo iskren. Rekao je da mu nije bilo lako da slomi otpor naše odbrane. On je oduševljen našim rezultatima i misli da je ono što smo postigli ravno osvajanju Lige šampiona sa nekim većim klubom.

A ako bi konkretna ponuda iz Srbije ipak stigla?

– To je teško pitanje… Problem je što u ovom trenutku imam ambiciju da vodim klub, a ne reprezentaciju. Privlači me svakodnevni rad, dinamika, treninzi, utakmice svaka tri dana, a kada vodite reprezentaciju, onda je sve malo drugačije, sporije. Evo, čujem kako svi kažu da ne želim da se javim novinarima iz Srbije, a ja sam toliko okupiran obavezama, da zaista nemam dovoljno vremena.

Posle čudesnih rezultata APOEL-a i predsednici mnogih evropskih klubova upamtili su vaše ime. Da li se neko konkretno javio?

– Moj princip je da ne slušam ponude drugih klubova dok imam svoj. Prema tome, svestan sam da su mi ugled i cena porasli, ali nema pregovora ni sa kim dok sam u APOEL-u.

Očekujete li onda da vam predsednik Fivos Eritokritu ponudi bolje uslove. Posle meča sa Realom rekao je da je ponosan na vas?

– Neću insistirati na promenama. Ali, ako predsednik Eritokritu bude želeo da mi već sada ponudi novi ugovor, razgovaraćemo. Nama ionako predstoje brojni sastanci kako bismo napravili plan za sledeću sezonu pa ćemo se možda dotaći i te teme. Imamo sjajan odnos, ceo klub fenomenalno funkcioniše i primer je kako se može uspeti sa malim sredstvima.

Imate li posle svega dovoljno motiva da ostanete na Kipru u trenutku kada ste sa ovom ekipom ostvarili gotovo nemoguće?

– Naravno, tek nam predstoji borba za titulu, ona nam je prioritet. Osim toga, imam veliki motiv da se u Madridu u revanšu predstavimo u pravom svetlu. Mnogi su se odande vratili sa punom mrežom, a ja bih voleo da budemo što tvrđi orah za Real.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!