Govedarica: Ne mogu da objasnim 0:3

– “Generalno možemo da udemo zadovoljni jer smo na ovom turniru igrali bez trojice–četvorice momaka koji su pripadali generacij”

Dejan Govedarica, selektor reprezentacije Srbije prestojao je svih 90 minuta kraj klupe polufinalne utakmice, ali njegovi saveti i pokušaji korekcije linija u nacionalnom timu kao da nisu dopirali do ušiju naših nada.

– Čestitam reprezentaciji Češke na pobedi u ulasku u finale, jer je bila bolja i zasluženo pobedila. Moja ekipa dala je maksimum u utakmici koja je bila lepa za gledaoce sa mnogo golova, takođe i za Čehe koji su bolje otvorili utakmicu i otišli u finale – objašnjavao je posle Govedarica.

Na pitanje kako objašnjava neverovatan početak utakmice i 0:3 posle 20 minuta, selektor Srbije nije imao decidan odgovor.

– Ne mogu da objasnim, dešava se. Nama se, istina, desilo dva puta ovde u Bukureštu, protiv Španije i protiv Češke. Oba puta išli smo iz greške u grešku… Imali smo i mi šanse da preokrenemo tok ove utakmice, ali jednostavno nismo uspeli.

Govedarica ističe da se njegovi izabranici nisu preplašili ni rivala, a ni cilja koji je preko noći postao tako blizu finala:

– Nismo se uplašili, ceo tim je imao veliku želju da dobije utakmicu. Momci su ušli dobro u meč, imali smo dva, tri šuta, ali smo posle prvog protivnikovog primili gol.

Reprezentacija Srbije, ipak, napravila je neočekivano dobar rezultat na finalnom turniru selekcije do 19 godina u Rumuniji:

– Prvo smo bili srećni, jer smo se kvalifikovali na završni turnir Evropskog prvenstva, zatim smo napravili još veći uspeh ulaskom među četiri najbolje ekipe i generalno možemo da udemo zadovoljni jer smo na ovom turniru igrali bez trojice–četvorice momaka koji su pripadali generaciji. Većina njih može da očekuje dobar nastavak karijera, nekolicina već sada igra u klubovima – zaključio je Govedarica.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!