Goal.com: Rivalitet Srba i Hrvata deveti na svetu

Potencira se burna prošlost nekadašnjih članica SFR Jugoslavije. Najveći rivali Argentina i Brazil

Rivalitet Srbije i Hrvatske nedavno se našao na devetom mestu na listi od deset najvećih rivalstava na svetu, koju je napravio specijalizovani fudbalski sajt “Goal.com”.

U obrazloženju se navodi da je sa političke strane gledano, duel ova dva tima možda i “najburniji” u svetu fudbala.

– Srbija i Hrvatska su do raspada SFR Jugoslavije 1991. igrale u istoj ligi. Dakle, kada su se dve novoformirane države našle u istoj kvalifikacionoj grupi za EURO 2000. mnogi su bili uplašeni kako će mečevi biti završeni zbog svega što se dešavalo devedesetih.

Dana 18. avgusta 1999. dve zemlje su se u Beogradu prvi put sastale. Konačan rezultat 0:0 je bio u senci skandiranja sa tribina, političkog protesta, u kombinaciji sa nestankom struje na stadionu. Mržnja između dve zemlje je i danas izuzetno izražena, a problemi su se dešavali i na košarkaškim, ali i teniskim duelima Srba i Hrvata – piše u obrazloženju, uz napomenu da je za sva vremena ostala upamćena tuča navijača iz 1990. na “Maksimiru”.

Najljući rivali, po izboru “goal.com” su južnoameričke selekcije Argentina i Brazil, a potom slede dueli Engleska – Škotska, Japan – Južna Koreja, Alžir – Egipat, Nemačka – Holandija, Honduras – El Salvador, Portugalija – Španija, Iran – Saudijska Arabija i Meksiko – SAD.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!