Gari Lineker domaćin žreba za Svetsko prvenstvo u Rusiji

Nekadašnji fudbaler Engleske Gari Lineker biće domaćin žreba za Svetsko prvenstvo 2018. koje će se održati 1. decembra u Moskvi u organizaciji Svetske fudbalske federacija (Fifa).

Društvo Linekeru će praviti ruska sportska novinarka Marija Komandnaja.

Njima će se tokom žreba pridružiti još osam pomoćnika, a jedan od njih biće bivši ruski fudbaler Nikita Simonjan. Imena preostalih sedam pomoćnika biće otkrivena narednih dana.

– “Kao igrač, imao sam sreće da dva puta učestvujem na Svetskom prvenstvu. Veoma mi je drago što ću učestvovati na još jednom, sada kao domaćin, otkrivajući rezultate žreba. Do sada sam uvek bio na drugoj strani, čekao sam da saznam svoje protivnike i znam koliko je to uzbudljivo”, rekao je Lineker.

Žreb grupa za Svetsko prvenstvo u Rusiji obaviće se 1. decembra u Kremlju.

Fudbalska reprezentacija Srbije će na žrebu biti u četvrtom šeširu zajedno sa selekcijama Nigerije, Australije, Japana, Maroka, Paname, Južne Koreje i Saudijske Arabije.

U prvom šeširu su Rusija, Nemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska, a u drugom Španija, Peru, Švajcarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj i Hrvatska.

U trećem šeširu su selekcije Danske, Islanda, Kostarike, Švedske, Tunisa, Egipta, Senegala i Irana.

Svetsko prvenstvo u Rusiji održaće se od 14. juna do 15. jula 2018.

Titulu šampiona sveta braniće Nemačka, na Mundijalu će debitovati Island i Panama, a prvenstvo u Rusiji će biti prvo od 1958. na kojem neće biti reprezentacije Italije.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!