FSS odustao od EP 2020!

Izgubljene su sve šanse da Beograd bude domaćin kvalifikacione grupe rok za potvrdu prijave 24. april, a nema najave da će država dati garancije

FS Srbije odustao je od potvrde aplikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine! Iako ta odluka još nije ozvaničena, jasno je da od mogućnosti da u Beogradu budemo domaćini jednoj kvalifikacionoj grupi, nema ništa. A jasno je kao dan i zašto. Naime, da bismo ušli u konkurenciju za domaćina kvalifikacija 2020, država mora da da garanciju, koju je FSS dužan da dostavi do 24. aprila UEFA, zajedno sa konceptom novog stadiona.

Očigledno, dešavanja u Srbiji i stalna borba za “koru hleba” oduzimaju mnogo vremena političarima koji vode državu, tako da je ova fudbalska tema ostala u drugom planu. A vreme je iscurilo, dve godine se nije mrdnulo sa početne tačke i FSS nema s čime bi pred UEFA.

Ne radi se ovde samo o nacionalnom stadionu, za koji postoji projekat a za koji nema saglasnost gde bi se gradio. Da bismo ušli u konkurenciju, a preliminarno su prijavljene čak 32 države za 13 domaćinstava, mora da se, pre svega, uredi infrastruktura. Pod jedan je “umivanje” aerodroma i povećanje njegovog kapaciteta, zatim mora da se reguliše saobraćaj, poprave putevi, obezbede hotelski kapaciteti, od onih sa pet do većeg broja onih sa tri “zvedice”…

Ni to nije sve, mnogo toga bi moralo još da se sredi i uredi, a rekosmo, bez pečata Vlada Srbije nema posla. Takođe,neophodan je i obavezujući paraf čelnika grada Beograda. I čitav taj projekat bi morao na sto evropske “kuće fudbala” stigne do 24. aprila. Ako se pogleda kalendar, jasno je da je to nemoguća misija. I zato je samo pitanje dana kada će FSS i zvanično odustati od plana koji bi mnogo dobra doneo našem fudbalu.

Novi stadion preko potreban

Nacionalni stadion, bez obzira na sve, neophodan je srpskom fudbalu. Jer, ni “Marakana” a ni stadion Partizana ne ispunjavaju sve uslove UEFA i pitanje je koliko će in ona tolerisati. A dobijanjem takvog, evropskog stadiona, Srbija bi bila u mogućnosti da bude domaćin finala Lige Evrope (Češka je imala tu čast), ili Superkupa, jer je tendecija UEFA da i siromašne zemlje dobiju mogućnost da ugoste vrhunske ekipe.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!