FSS i Antić na sudu u Lozani

Posle iskaza obe strane, ročište je završeno, a obe strane smatraju da će dobiti spor.

Pred Sportskim sudom u Lozani održano je prvo suočenje na suđenju između Radomira Antića i FS Srbije.

Antić je pred ovim sudom pokrenuo spor zbog potraživanja od dva miliona evra na ime jednostranog raskida ugovora. FSS smatra da Antiću ne duguje ništa i da je ugovor raskinut pravilno.

Stav FSS je da je ugovor sa bivšim selektorom morao biti raskinut pre vremena, s obzirom da nije bio u mogućnosti da vodi reprezentaciju na četiri utakmice zbog kazne FIFA, a po prijavi sudije Larionde za vređanje posle utakmice sa Australijom (1:2) na Mondijalu 2010.

Radomir Antić je istakao da je i pored kazne mogao da vodi reprezentaciju i da to nije bila prepreka, odnosno da to ne može biti razlog za prekid ugovora.

Posle iskaza obe strane, ročište je završeno, a obe strane smatraju da će dobiti spor. Konačnu odluku, odnosno presudu sud u Lozani trebalo bi da donese posle odmora, a najverovatnije krajem septembra.

FSS je uoči Mondijala 2010. potpisao sa Antićem ugovor na platu od 100.000 evra mesečno. Posle šampionata, FSS je pokušao da revidira ugovor na platu od 70.000 evra iako Antić zbog suspenzije nije mogao da vodi Orlove na četiri od deset mečeva kvalifikacija za EURO 2012.

Antić je odbio ponudu, a FSS mu uručio otkaz zato što nije mogao da ispunjava uslove iz ugovora – da vodi reprezentaciju. On sada smatra da mu pripada dva miliona evra koje je trebalo kroz plate da zaradi do jula 2012.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!