FIFA zbog Ljajića menja pravilo o broju izmena!

Reprezentativci koji znaju stihove “Bože pravde” će počinjati meč, a već nakon nekoliko minuta će selektor moći da ih zameni “orlovima” koji još uvek nisu naučili tekst ili iz ličnih, verskih ili drugih razloga ne žele da “pevuše” himnu Srbije.

Iz sedišta FIFA u Cirihu kasno večeras stiglo je saopštenje u kojem se navodi da je ova organizacija odlučila da modifikuje pravilo o broju izmena fudbalera tokom utakmica fudbalske reprezentacije Srbije, i samim tim spreči mogućnost da pojedini “Orlovi” prekrše Sporazum o ponašanju koji su svi fudbaleri potpisali po dolasku Mihajlovića na klupu reprezentacije.

Suština novog pravila o broju izmena je ta da će reprezentativci Srbije moći da se neograničeno puta zamene tokom meča, i samim tim izbegnu neprijatne situacije tokom intoniranja himne.

Reprezentativci koji znaju stihove “Bože pravde” će počinjati meč, a već nakon nekoliko minuta će selektor moći da ih zameni “orlovima” koji još uvek nisu naučili tekst ili iz ličnih, verskih ili drugih razloga ne žele da “pevuše” himnu Srbije.

– “Ovom promenom pravila o broju izmena fudbalera, koja je u duhu fer-pleja želimo da pomognemo novom selektoru reprezentacije Srbije Siniši Mihajloviću, koji je tokom cele svoje igračke karijere bio dobitnik mnogobrojnih priznanja iz fer pleja. Nebrojeno puta davao je primer mlađim naraštajima kako se treba prema prema protivniku odnositi sa punim poštovanjem. Kada je pobeđivao nikada nije vređao protivnika, a kada je u retkim prilikama gubio, umeo je da sačuva svoje dostojanstvo i protivniku oda iskreno priznanje.” – istakao je u saopštenju član komisije FIFA Jens Jeremis.

Selektor Srbije Siniša Mihajlović istakao je da će modifikacija pravila o broju izmena biti od koristi “Orlovima” u nastupajućim prijateljskim i kvalifikacionim mečevima:

– “Nakon ove odluke FIFA, otvaraju se nove i brojne mogućnosti kod odabira reprezentativaca koji nas predstavljaju kod intoniranja himni. Mislio sam da to bude iznenađenje, ali ću Vam ipak reći, da sam već uputio poziv Željku Joksimoviću i Milanu Stankoviću, i oni će debitovati na sledećem meču protiv Francuza u Parizu. U skladu sa odlukom FIFA, već nakon nekoliko minuta zameniće ih Adem Ljajić, na koga i dalje ozbiljno računam, i Miralem Sulejmani, koji ima želju i da igra i da peva, ali još uvek nikako da nauči tekst himne, pa će i ovog puta izostati iz startne postave.

Mihajlović je potom saopštio novinarima i da je razmišljao o povratku Marka Pantelića i Milana Jovanovića u državni tim:

– “Nažalost, kako izreka kaže “Dok nekom ne smrkne, drugom ne svane”. Razmišljao sam da za intoniranje himni ponovo vratim u državni tim Marka Pantelića i Laneta Jovanovića, koji pored poznavanja teksta imaju i fantastične glasovne mogućnosti, ali sam se ipak opredelio za proverene snage sa estrade Joksimovića i Stankovića.

Izvor:
Njuz.net
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!