FIFA kaznila Kokezu i Krstajića po 5.000, FSS zbog navijača plaća 54.000 franaka!

Disciplinska komisija FIFA kaznila je novčano predsednika FSS i selektora Srbije Mladena Krstajića zbog neprimenenih komentara posle poraza “Orlova” od Švajcarske.

Kokeza i Krstajić su kažnjeni sa po 5.000 švajcarskih franaka. Prvi čovek FSS jer je optužio FIFA je da režirao “sudijsku krađu” protiv Srbije, a selektor jer je uporedio VAR sa Međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu. 

Osim njih, novčano je kažnjen i FSS sa 54.000 franaka zbog navijača u Kalinjingradu, tačnije zbog “diskriminatornih transparanata i bacanja objekata na teren”. 

To je druga kazna za naš Savez na Svetskom prvenstvu u Rusiji zbog navijača, prva je bila “teška” 10.000 franaka. 

FIFA nije oštro kaznila ni švajcarske fudbalera Granita Džaku i Đerdana Šaćirija, kao ni kapitena tima Štefana Lihtštajnera, jer su gestikulirajući dvoglavog orla sa zastave Albanije koristili mešali politiku i sport i vređali Srbiju. I oni su kažnjeni samo novčano, pa će biti u timu protiv Kostarike u ključnom meču za plasman u osminu finala Mundijala.

Džaka i Šaćiri su kažnjeni sa po 10.000 švajcarskih franaka, odnosno oko 8.650 evra zbog proslavljivanja gola pokazivanjem dvoglavog orla sa albanske zastave., dok je Stefan Lihtštajner, kapiten Švajcarske zbog istog prestupa kažnjen upola manjom sumom novca. 

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!