FIFA isporučila fakturu Fudbalskom savezu Srbije zbog propusta u kvalifikacijama

Sve su beležili tokom kvalifikacija, a onda ispostavili račun…

Znate već da je sam plasman našeg nacionalnog tima na Svetsko prvenstvo doneo našem Savezu značajnu, milionsku zaradu, ali biće i dodatnih rashoda posle okončanja kvalifikacija.

Svetska fudbalska federacija isporučila je danas račun nacionalnim savezima za organizaciju i ponašanje navijača tokom utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Disciplinska komisija FIFA kaznila je FSS sa 210.500 švajcarskih franaka, odnosno 180.000 evra, zbog izgreda navijača u kvalifikacijama za Mundijal.

FIFA je sankcionisala ukupno šest ispada, od najblažeg na početku kvalifikacija kada je kasnio meč protiv Irske, do finiša i utakmica protiv Austrije u Beču i Gruzije u Beogradu i parola i pogrdnog skandiranja.

FSS je kažnjen sa 90 hiljada švajcarskih franaka zbog političkih parola koje sadrže diskriminaciju i nedoličnog ponašanja navijača protiv Austrije u Beču, dok će zbog organizacije meča sa Gruzijom Savez morati da plati kaznu od 70 hiljada franaka.

Najviše će morati da plati Albanija, 250 hiljada franaka, a Argentina je blizu sa 223 hiljade. Iza njih sledi Srbija sa 210.500 švajcarskih franaka. Grčka će morati da plati 142.000, a Bosna i Hercegovina 141.500. Ostatak Balkana je prilično miran. Hrvatska je kažnjena 58.000 franaka, Rumunija sa 53.000, Crna Gora sa 45.000, Makedonija 22.500, a Slovenija i Bugarska sa po 5.000.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!