EURO 2016: Srbija – Albanija (20,45h, RTS1)

Holandski stručnjak na klupi Srbije istakao je da će napraviti nekoliko izmena u odnosu na meč protiv Jermenije u Jerevanu (1:1), ali da neće menjati sistem igre.

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekuje ovog utorka od 20.45 na stadionu Partizana selekciju Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, a selektor Dik Advokat smatra da utakmica jeste veoma važna, ali ne i presudna za plasman na šampionat u Francuskoj 2016. godine.

– “Svi znamo da je utakmica protiv Albanije od velike važnosti, ali nije finalna. Imamo kvalitet, samo moramo da spustimo emocije. Fudbal je jedino što nas zanima, želimo da pružimo dobru partiju, a dešavanja van terena nas ne interesuju. Razmišljamo samo o tri boda”, rekao je Advokat uoči susreta koji se iščekuje sa velikim zanimanjem.

Holandski stručnjak na klupi Srbije istakao je da će napraviti nekoliko izmena u odnosu na meč protiv Jermenije u Jerevanu (1:1), ali da neće menjati sistem igre.

– “Neću promeniti formaciju. Vidim da je prisutan veliki pritisak u javnosti, odigrali smo jedan meč, a mediji prenose kao da je poslednji i presudan. Iznenađen sam, ponašamo se kao da Srbija mora da dobije svaku utakmicu, a rezultatom u Jermeniji možemo da budemo zadovoljni s obzirom na dešavanja na terenu”, naveo je Advokat.

Za razliku od selektora, kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović smatra da utakmica protiv Albanije odlučuje o mnogo toga.

– “Ne smemo da srljamo, moramo da odigramo glavom, ne srcem. Izloženi smo velikom pritisku, ali nastojimo da reagujemo pozitvno. Albanija ima dobar tim, biće veoma motivisani i rasteraćeni, međutim, naš cilj su tri boda”, rekao je Ivanović.

On je istakao da kritike medija upućene igračima zbog kiksa u Jerevanu moraju da učine nacionalni tim jačim i boljim.

– “Moramo da sazrimo, kada pobeđujemo sve je drugačije. Svaka kritika na mene utiče da postanem bolji, moramo da smirimo tenzije, ali ako pružimo 100 odsto ne postoji mogućnost da izgubimo od bilo koga. Ovo je možda i najteži momenat ovog mladog tima i nadam se da će to probuditi inat kod nas. Ključna stvar je da ne primimo gol”, poručio je Ivanović.

Albanski selektor Đani de Bjazi rekao je da izuzetno poštuje nacionalni tim Srbije i ocenio ga prvim favoritom I kvalifikacione grupe.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!