Džajić i zvanično kandidat za predsednika FSS

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije predložio je Dragana Džajića za predsednika FSS.

Predsednik i generalni sekretar zapadnog regiona Nebojša Živanović i Darko Bradonjić su potpisali jednoglasnu odluku o kandidovanju Džajića.

“Jednoglasnom odlukom, na veliko zadovoljstvo svih članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, na sednici održanoj 20.02.2023. godine u Aranđelovcu, kandidovan je Dragan Džajić najveće fudbalsko ime u našoj zemlji za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, za mandatni period 2022-20226, na sednici Skupštine FSS koja će biti održana 14.03.2023. godine sa početkom u 14:00 časova u Sportskom centru FSS u Staroj pazovi”, navodi se u saopštenju regiona Zapadne Srbije.

Takođe, Džajića je podržao i Fudbalski savez Kosova i Metohije. Zvaničan dopis u Fudbalski savez Srbije trebalo bi da stigne sutra.

Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a još kao dečak stigao u Zvezdu sa Uba, prvo u podmladak, a nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim.

Prvi nastup zvanično je zabeležio 1963. godine sa 17 godina i devet dana, kada ga je trener Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti.

Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao još jednu sezonu u crveno-belom dresu. Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva.

Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča. Kao igrača lično su ga hvalili Euzebio i Pele, dve fudbalske ikone.

Posle igračke karijere dubok trag ostavio je kao direktor i “tvorac šampionskog tima iz Barija”, kasnije je obavljao funkciju predsednika, a od 2014. je počasni predsednik kluba. Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku.

Nedavno je i Crvena zvezda odlučila da povuče iz upotrebe dres sa brojem 11 upravo u Džajinu čast.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!