Dule Savić napustio IO FSS zbog “slučaja Antić”

Dušan Savić je napustio Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije i mesto potpredsednika Stručne komisije zbog načina na koji je rešeno pitanje selektora A reprezentacije Srbije.

Dušan Savić nije više član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i potpredsednik Stručnog odbora.

Na ostavku na obe na obe funkcije, Savić se odlučio posle nastavka saradnje sa selektorom Radomirom Antićem.

– Zaista ne želim da učestvujem u prljavim radnjama. Sva tri tela Fudbalskog saveza Srbije, mislim na stručni odbor, izvršni odbor i odbor za hitna pitanja, konstatovali su da je zabeležen neuspeh na Mondijalu i da Srbija mora da ima selektora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, da bi i posle toga Antić ostao na čelu reprezentacije – rekao je Savić za Alo.

Šta se krije iza dogovora Tomislava Karadžića i Radomira Antića?

– Ne mogu da dokažem, ali i ja sumnjam da je državni vrh umešao prste. Zaista ne znam ko bi drugi mogao da veče pred sednicu izvršnog odbora sruši dogovor sa Vladimirom Petrovićem.

Ko je, konkretno, imenom i prezimenom poništio dogovor FSS-a i Pižona?

– Nisam započeo istragu, znam samo da smo gotovo sve dogovorili sa Pižonom i da je Vladimir bio predlog svih nas iz stručnog odbora.

Da li odlazite zbog toga što Vaš kum nije izabran za selektora ili zato što je produžena saradnja sa Antićem?

– Princip je u pitanju. Ulazimo u rat bez vojskovođe, a četiri utakmice suspenzije za Antića je 40 odsto kvalifikacija. Ne želim da odgovaram u slučaju neuspeha, niti da se kitim tuđim perjem ako ponovimo uspeh iz kvalifikacija za Mondijal.

Ko je, pored vas, glasao protiv izbora Radomira Antića?

– Jedini sam digao glas protiv odluke izvršnog odbora. S obzirom na to da je nelogično da pogazimo odluke tri organa i posle samo mesec dana donesemo suprotne, nijednog trenutka nisam imao dilemu u vezi sa ostavkom. Povukao bih se i da se radilo o Murinju, Kapelu, bilo kom drugom stručnjaku – zaključio je Savić, poželevši Fudbalskom savezu Srbije mnogo sreće, jer će im kako je rekao biti neophodna.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!