Đorić: Antiću odmah smanjiti platu!

Kako selektor može da prima više od 100.000 evra mesečno, a da postiže onakve rezultate? Neka se sad spusti na nivo na kojem mu je reprezentacija, pa neka prihvati staru platu od 35.000 evra. I to mu je mnogo…

Direktor trenerske škole FSS Milovan Đorić smatra da je reprezentacija Srbije ostvarila neuspeh na Svetskom prvenstvu, odnosno da selektor Radomir Antić mora da prizna greške koje je napravio i da u skladu s tim mirno prihvati reviziju ugovora!

Prvi srpski bek u razgovoru za “Press” ističe da je mesečna plata od 100.000 evra previsoka za trenera čiji je tim završio takmičenje po grupama na poslednjem mestu. Đorić uopšte nema dilemu oko toga da li je plasman na Mundijal sam po sebi dobar rezultat, kao što misle pojedini domaći stručnjaci.

– Neuspeh nije uspeh, nikada to ni ne može da bude! Smešne su priče onih koji od ovakvog rezultata prave alibi i tvrde kako moramo da budemo srećni zbog odlaska na Svetsko prvenstvo. Jedno je to što priča selektor Antić, ali moramo da uradimo mnogo ozbiljniju i dublju analizu. Moraju i drugi da kažu šta misle o svemu, naročito stručni odbor. Eliminisani smo u utakmici u kojoj nas je i remi vodio dalje. To je neuspeh – izričit je Đorić.

Radomire, priznaj grešku

Nekadašnjem selektoru je baš kao i većini fudbalske javnost najviše zasmetalo što Radomir Antić ni nekoliko dana po ispadanju s Mundijala nije preuzeo odgovornost i priznao greške koje su „orlove” koštale osmine finala.

– Selektor nije priznao nijednu grešku! Bukvalno nijednu! Dosta više priče „trla baba lan”, moramo da pričamo o potezima koji nisu bili dobri i da neko preuzme odgovornost. Dosta je bilo izgovora. Mene su pljuvali svi živi kad sam bio selektor, pa nijednom nisam pričao o tome kakve je golove primio Aleksandar Kocić protiv Slovenije, a zbog kojih se nismo kvalifikovali na Evropsko prvenstvo. Kada nema rezultata, onda je to selektorova odgovornost i tačka.

Đorić se uhvatio za glavu kada je pročitao Antićevu izjavu da je u Africi „stekao veliko iskustvo” vodeći srpski nacionalni tim.

– Kakve su to priče o pretrčanim kilometrima?! Mnogo je gluposti izrečeno poslednjih dana u cilju pravdanja selektora iako niko u zemlji nije zadovoljan rezultatom. Drugo, Antić kaže da je stekao iskustvo. Kako to može da izjavi selektor jedne reprezentacije? Mi smo ga doveli zato što smo računali da je iskusan…

Ipak, nisam za smenu selektora

Milovan Đorić istakao je da su ostavke već podneli selektori svih reprezentacija koje su bile poslednje u grupama na Mundijalu.

– Svi selektori koji su zauzeli poslednja mesta u grupama već su napustili svoje timove. Ne moramo mi da menjamo Antića, ali isto tako ne smemo njegov neuspeh da pravdamo platom i ugovorima. Naglašavam da sam za Antićev ostanak na čelu reprezentacije. Neka nastavi da radi s ovim timom, neka nas odvede na Evropsko prvenstvo i neka tamo pokaže iskustvo koje je sticao u Africi – rekao je Đorić.

I Tadiću bi bilo mnogo

Na kraju krajeva, predsednik FSS Tomislav Karadžić okarakterisao je rezultat u Africi kao – fijasko! Prvi čovek saveza najavio je posle svega smanjenje plate Antiću, što Đorić u potpunosti razume i podržava.

– Verovatno ni Borisu Tadiću nije prijatno kad pročita da Antić zarađuje 100.000 evra mesečno. I gde je selektoru sada patriotizam na koji se stalno poziva? Ovaj narod ima bedne plate, a zemlja je siromašna. Njegova stara plata bila je 35.000 evra, pa i to je dosta. Neka se sada spusti na nivo na kojem je i reprezentacija. Ne može da ima ugovor bolji od rezultata i onoga kako radi svoj posao. Kada bilo koji klub ili reprezentacija ne ostvare zacrtane ciljeve, onda dolazi do kresanja budžeta. Tako je svuda u svetu – istakao je Đorić.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!