Danska savladala Crnu Goru 2:1 (VIDEO)

Četa Morten Olsena je i u prijateljskoj utakmici sa Crnom Gorom u Viborgu demonstrirala da igra ozbiljan fudbal.

Srbija možda ima zvučnija imena, ali na gostovanje u Kopenhagenu u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine morala bi da otputuje sa skromnom spoznajom da Danska ima – bolji tim.

Četa Morten Olsena je naime i u prijateljskoj utakmici sa Crnom Gorom u Viborgu demonstrirala da igra ozbiljan fudbal i kao i protiv Orlova u Beogradu pre sedam meseci posle preokreta slomila otpor Crne Gore za 2:1 u poslednjoj proveri pred susret sa srpskom selekcijom.

Istina, Crnogorci mogu da alibi pronađu u utisku da su sudije start Marka Vukčevića na Larsom Kristijanom Jakobsenom prestrogo okarakterisale kao prekršaj za najstrožu kaznu posle kojeg je Ajaksov Viktor Višer rešio pitanje pobednika. Činjenica je međutim da su Danci, kao i protiv Orlova u Beogradu pre sedam meseci, držali časove na temu moderan fudbal. Da su bili precizni kao protiv Srbije verovatno bi se mreža Mladena Božovića tresla još nekoliko puta, pošto su se šanse u kaznenom prostoru gostiju ređale kao na traci, ali su Pjer-Emil Hojbjerg i Simon Poulsen pre svih nekoliko puta bili neprecizni u veoma izglednim situacijama.

Na trenutak se tako moglo pomisliti da će pogodak Stevana Jovetića, koji je iskoristio konfuziju u poslednjjoj liniji Danaca posle kornera Marka Bakića, biti dovoljan za iznenađenje. Ko je gledao duel Srbije i Danske mogao je da vidi da Eriksen i drugovi ne odustaju tako lako. A u porazu Crne Gore mogli smo da vidimo i da protiv Danaca ni bunker ne pomaže. Crnogorci su posle tog vodećeg gola domaćinu dali prostor da se razigra. Danci su oberučke pristali na takvu podelu uloga. Strpljivo su, poput fudbalskih sila sa mnogo većom tradicijom, stezali obruč oko protivničkog gola i došli do cilja. Prvo Kristijan Eriksen uz ne baš sjajnu intervenciju Božovića pogađa za 1:1, pa onda na već opisani način i Fišer.

Opomena za Orlove. Ako je uopšte i postojala sumnja u kvalitete Danske, koja je i večerašnju proveru shvatila poput ozbiljne ekipe, pa je na teren istrčala u najjačem sastavu. Sastavu koji bez ikakve dileme igra mnogo bolje no što zvuči čitanje imena danskih reprezentativaca.

Meč u Viborgu će inače ostati upamćen i po debiju Estebana Saveljića za reprezentaciju Crne Gore. “Gaučos“ kako ga zovu u Crnoj Gori ili Poljak kako mu je nadimak u rodnoj Argentini igrač je argentinskog Rasinga na pozajmici u ekipi Defensa i Justicija.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!