Da li je vreme za Boru Milutinovića?

Fudbalski savez Srbije nije još potvrdio ni demantovao nijednu spekulaciju u vezi izbora selektora A reprezentacije koja je bez “pravog” šefa parade od kraja oktobra i pre toga izborenog plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Nakon što je, produžetkom saradnje Dragan Stojkovića Piksija sa kineskim Gvanžua R&F, po kojem će do 2021. godine zarađivati devet miliona evra po sezoni, postalo jasno da oteranog Slavoljuba Muslina i vršioca dužnosti selektora Mladena Krstajića neće zameniti prvi i glavni od četiri “čaršijska” pika, porasle su šanse da se Velibor Bora Milutinović još jednom pojavi na najznačajnijoj fudbalskoj smotri i uđe u anale Svetskih prvenstava kao neko ko je predvodio šest različitih reprezentacija na završnim turnirima.

Velibor Bora Milutinović na papiru ima sve što je potrebno i to više od svakoga od potencijalnih oponenata.

Sedamdesettrogodišnji stručnjak pravi je specijalista za selektorski rad, a u istoriju svetskog fudbala ušao je kao čovek kojem je pošlo za rukom da se sa pet različitih reprezentacija kvalifikuje za Svetska prvenstva (Meksiko, Kostarika, SAD, Nigerija, Kina), što mu posle nije uspelo sa Jamajkom, Hondurasom i Irakom. Neumorni fudbalski vizionar i avanturista ostavljao je trag gde god je radio, a neki igrači mu duguju potonje velike karijere. I još strastveno voli, prati i promišlja fudbal dosta, u šta se uverila publika na njegovim nedavnim stručnim predavanjima u Beogradu. Ima međutim u FSS onih koji misle da mu je vreme isteklo, a pitanje je i koliko je njemu stalo da se pred kraj trenerske karijere bakće sa ljudima koji premalo znaju o loptanju, a previše se mešaju u tuđ posao.

Velibor Bora Milutinović u izjavi za “Danas” objasnio je svoj stav o najatraktivnijoj temi trenutno  u srpskom fudbalu:

– Pratim situaciju u vezi reprezentacije Srbije i žao mi je što gospodin Muslin nije dobio priliku da do kraja sprovede svoju trenersku viziju i priredi našem narodu još radosti, kao što to čine košarkaši, odbojkaši, Novak Đoković, vaterpolisti… Ali, niko me nije kontaktirao u vezi selektorskog posla. Drago mi je ako se neko, kao što kažete, setio i misli da bih mogao da vodim Orlove, ali to ne znači da bih prihvatio mogući poziv. Imam svoje obaveze prema Fudbalskom savezu Katara, kao promoter Mundijala u toj zemlji, i neke svoje principe koji su me uvek vodili kroz život. I dalje ih se držim – kaže Bora Milutinović.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!