Čeka nas drakonska kazna

Još se nismo oporavili od slučaja „Đenova”, a dogodio nam se Kruševac…

Opravdanja za skandal nema. Još se nismo oporavili od slučaja „Đenova”, a dogodio nam se Kruševac.

Zbog toga Fudbalski savez Srbije mora brzo da povuče konkretne poteze koji će biti nauk i učesnicima incidenta na stadionu pod Bagdalom, ali i preduprediti ovakve i slične događaje.

Bez namere da bilo koga pravdamo, želimo da istaknemo i ulogu Engleza u incidentu. Jer, kao što posle meča reče i selektor naše mlade reprezentacije Aleksandar Janković – za tuču je potrebno dvoje.

U njihovoj selekciji igralo je šest-sedam tamnoputih fudbalera, a problem je imao samo jedan – Deni Rouz. Dok su se njegovi saigrači radovali zbog gola, igrač Sanderlenda pokazao je srednji prst publici na istočnoj tribini (to priznaju i Englezi) i to je bio okidač za sve ružno što se posle dogodilo. Uostalom, zbog toga je i dobio crveni karton.

Za razliku od sudija i delegata Englezi su čuli vređanje i za vreme utakmice, pa sada prete i bojkotom budućih dolazaka njihovih selekcija i klubova u našu zemlju. Možda nije preterano da se kaže da su oni sve ovo priželjkivali. Jer, ne treba smetnuti s uma da su zloupotrebili spisak poslat ambasadi za viziranje putnih isprava uoči prve utakmice, kao i da su danima pred revanš usijavali atmosferu pričama o rasizmu…

Rouz je, bez sumnje, dao povoda jednom delu publike da izbaci iz sebe sve ono loše. A, publika koja je do tada fer i korektno navijala i sportski pozdravila englesku himnu, nažalost, odmah mu je to uzvratila. Vređala ga je oponašajući majmune i tu nikakvog opravdanja nema.

Sledi nam drakonska kazna, jer je uz FS Engleske stala i država, pa s obzirom na dosadašnja iskustva nema sumnje da će Uefa biti na strani moćnijih.

Od opomene do isključenja

Član 11a Disciplinskog pravilnika Uefe reguliše probleme diskriminacije i nedoličnog ponašanja, a članom 14 određene su vrste kazni. One mogu biti od opomene, ukora, igranja pred praznim tribinama, do izbacivanja iz tekućeg ili narednih takmičenja u organizaciji evropske kuće fudbala, kao i novčana kazna od sto do milion evra. Fudbaler za kojeg se utvrdi da je vređao drugog igrača može da bude kažnjen sa pet utakmica zabrane igranja ili većom vremenskom kaznom.

Dva lica Stjuarta Pirsa

Selektor mladih Engleza Stjuart Pirs neprijatno je iznenadio pokazivanjem svoja dva lica. Srpskim medijima je hvalio atmosferu, stadion, teren… Pričao je o učinku svojih igrača i pohvalio ih za plasman na EVRO 2013. I nije želeo da govori o incidentu… Međutim, kada se izdvojio sa engleskim novinarima, pričao je o „strahotama, teroru i rasizmu” koje su on i njegovi izabranici preživeli pod Bagdalom.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!