Bogdanovu zabranjen ulaz na mečeve Orlova

Huliganu, koji je prekinuo dve utakmice “orlova”, konačno je izrečena mera zabrane prisustva utakmicama Srbije stupila na snagu.

Ivan Bogdanov prekinuo je duel Srbije i Italije u Đenovi 2010. godine u kvalifikacijama za EURO 2012, a zatim je učestvovao i u incidentima četiri godine kasnije, takođe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, nakon kojih nije završen ni meč Srbije i Albanije u Beogradu.

Zbog Bogdanova Srbija je pretrpela već mnogo štete, ali kako stvari trenutno stoje, Bogdanov više neće moći na mečeve reprezentacije.

– “Bogdanu je izrečena mera zabrane prisustva na mečevima Srbije još ranije, ali kada se igrao duel sa Albanijom nije bila pravosnažna”, izjavio je za “Telegraf” Milivoj Mirkov, komesar za bezbednost FSS.

– “Rekao bih da Bogdanov nije najveći problem nasilja na našim stadionima. Treba posmatrati šire, kako da rešimo problem. Ponekad kaznene mere mogu da budu blaže, ali efikasnije”, dodao je Mirkov.

On je dodao da FSS nema moć da nekome zabrani da prisustvuje meču.

– “Sve je to u nadležnosti pravosudnih organa. Organizator, po pitanju izricanja zabrane, nema nikakve opcije. Mi kao organizatori meča ne možemo čak ni od pravosudnih organa da tražimo da se u vreme odigravanja utakmice određeno lice javi u najbližu policijsku stanicu. U nekim državama zakonski je omogućeno i da klub izrekne zabranu prosustva huliganima, ovde još ne”, rekao je komesar za bezbednost FSS.

Dakle, Bodanov više neće moći da uživo posmatra “orlove”, ali je ostalo nejasno da li će moći da prisustvuje ostalim sportskim priredbama, poput utakmica Crvene zvezde, čiji je navijač.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!