Blater: Srbi i Albanci nisu smeli u istu grupu

Utakmice u kojima može doći do konflikta ne bi trebalo organizovati, kao što je primer Azerbejdžana i Jermenije – rekao je Blater i ponovio da politika ne sme da se meša u sport.

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Jozef Sep Blater indirektno je okrivio UEFA za incidente na meču između Srbije i Albanije u Beogradu, pošto je u intervjuu za “Russia Today” rekao da te dve selekcije nisu smele da se nađu u istoj kvalifikacionoj grupi

– “Igrači nisu učestvali u tuči, oni su bili isprovocirani. Na utakmicama uvek ima provokacija. Nacionalni timovi su najveći ambasadori svojih zemalja i moraju da budu oprezni. Utakmice u kojima može doći do konflikta ne bi trebalo organizovati, kao što je primer Azerbejdžana i Jermenije” – i ponovio da politika ne sme da se meša u sport.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavio dron, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.

Disciplinska komisija UEFA deset dana kasnije registrovala je prekinutu utakmicu službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija će naredne dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok su dva nacionalna saveza kažnjena i novčano sa po 100.000 evra.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!