Bez pomaka u pregovorima

Umesto na Terazijama 35 u kući fudbala, Tomislav Karadžić i Radomir Antić odabrali su Staru Pazovu za razgovor o nastavku saradnje. Predsednik je došao iz Subotice, a selektor pravo sa Zlatibora.

Osim glavnih aktera ove priče na sastanku je bio prisutan i generalni sekretar Zoran Laković, dok su potpredsednici FSS, Dragan Đorđević, Dragoljub Vukadinović, Branimir Babarogić i Ivan Ćurković bili isključeni iz pregovora.

Daleko od očiju javnosti, Tomislav Karadžić i Radomir Antić seli su za sto u želji da se dogovore kako da reše probleme, koji su se bar do nedavno činili kao nepremostiva prepreka za nastavak saradnje.

Prvi problem je Antićev ugovor. Selektor je pristao da mu se smanji plata, ali ne do cifre koju žele u FSS.

Drugi problem je vođenje utakmice, tačnije ko će protiv Farskih ostrva, Slovenije, Estonije i Italije dirigovati sa klupe, a kandidati su Radovan Ćurčić i Aleksandar Janković. Karadžić prednost daje treneru Javora iz Ivanjice, dok je Antić za bivšeg šefa struke Crvene zvezde. Posle jučerašnjeg sastanka bliži ulasku u stručni štab reprezentacije Srbije je Ćurčić.

Treći problem su sad već dobro poznati kvislinzi, koje selektor ne želi u svom okruženju, tačnije oko reprezentacije.

Četvrti problem je izvinjenje koje bi selektor Antić trebalo da uputi kompletnoj fudbalskoj javnosti.

Iako je sastanak trajao skoro četiri časa do dogovora između Karadžića i Antića nije došlo, ali se ubrzo nastavlja treća runda pregovora. Istina, interese selektora ovoga puta zastupaće ponovo njegov tim, odnosno menadžer. Mali pomak u svakom slučaju je napravljen, ali to je još daleko od realizacije.

Glavni akteri ove priče nemaju baš mnogo vremena na raspolaganju, obzirom da je zakazana sednica Izvršnog odbora FSS. Ukoliko ne dođe do dogovora kraj saradnje je neizbežan, a onda će rukovodstvo srpske kuće fudbala ekspresno morati da pronađe novog selektora.

Obe strane zavetovale na ćutanje posle sastanka dok se ne iscrpe svi argumenti za pregovore. Od trenutka kada su završili prvu fazu razgovora predsednik FSS Karadžić i generalni sekretar Laković su isključili telefone. Sa druge strane selektor Antić je ostao dostupan, ali je telefon poverio vozaču.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!