Becić Milan

 

Milan Becić, fudbalska reprezentacija Jugoslavije Ime i prezime Milan Becić
Rođen 25/02/1907 † ?
Mesto u timu Napadač
Utakmica za reprezentaciju 1
Golova za reprezentaciju
Debitovao 25/03/1928
Igrao u klubovima Njegoš (Podgorica),
Lovćen (Cetinje),
Somborski SK (Sombor),
SAND (Subotica),
Dušan Silni (Vršac),
SK Jugoslavija (Beograd),
Montpellier HSC (Fra),
Olympique d’Alès (Fra),
CA Paris (Fra),
Urania Geneva (Sui)

 


Rođen 25. februara 1907. u Podgorici.

Prve fudbalske korake napravio je sa 13 godina u đačkom klubu “Njegoš”, da bi karijeru nastavio u Lovćenu sa Cetinja. U to vreme se uporedo bavio i atletikom, osvojivši prvenstvo Crne Gore u krosu do 17 godina, dok je u fudbalu bio selektiran za reprezentaciju Crne Gore protiv Boke Kotorske.

Na poziv starijeg brata, odlazi u Bačku, gde je nastupao za Somborski sport klub, sa kojim je osvojio prvo mesto Subotičkog nogometnog podsaveza. Prelazi u SAND iz SUbotice sa kojim takođe osvaja prvo mesto Subotičkog nogometnog podsaveza, a on sam više puta biva pozivan u reprezentaciju Subotice za mečeve protiv Zagreba, Osijeka i Beograda.

Iz Subotice se potom preselio u Vršac, gde je nastupao za Dušan Silni, sa kojim je osvojio prvenstvo Banata. U  Vršcu se nije dugo zadržao, vratio se u Suboticu, a zatim je pristupio timu SK Jugoslavija – Beograd.

U dresu beogradskih ‘crvenih’ pružao je najbolje partije u karijeri, a vrlo često je pozivan i u reprezentaciju Beograda.

Na jednom meču je zaigrao i za reprezentaciju Jugoslavije – 25. marta 1928. u prijateljskom meču protiv Mađarske (1:2) u Budimpešti. Mada smo igrali u najboljem sastavu u to vreme, iz nekog razloga, ovu utakmicu posleratni Fudbalski savez Jugoslavije nije uvrstio kao zvaničnu, iako je i Mađari, koji su igrali sa kombinovanim timom (istog dana igrali su protiv Italije u Rimu) vode kao zvaničan međunarodni susret.

Sa velikim uspehom je nastupao u Francuskoj.  Igrao je za Montpellier HSC (1932-33), Olympique d’Alès (1934-36) i CA Paris (1938-39), a pri kraju bogate karijere nastupao je i za švajcarski tim Urania Geneva.

U Monpeljeu je završio Višu trgovačku školu, a zatim je studirao prava.


Utakmice reprezentacije Jugoslavije u kojima je nastupao :

PU 25.03.1928  Mađarska  Jugoslavija 2-1 (2-1)

 

  • Biografija upotpunjena u saradnji sa portalom exyufudbal.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!