Antić: Mnogo me boli kad vidim šta se sve dešava u srpskom fudbalu

Bivši selektor kod kojeg je as Borusije Dortmund debitovao u reprezentaciji Srbije kaže da je Neven profesionalac i momak koji je potreban našem timu

Uz obrazloženje da mu se čini da Neven Subotić nema želju da igra za nacionalni tim, selektor Srbije je iz daljih planova izbrisao sjajnog defanzivca.

Baš u vreme kada Srbija ima problema na štoperskim pozicijama i kada niko od dva štopera koji su počeli meč protiv Francuske (Stefan Mitrović i Matija Nastasić) nema minutažu u svojim klubovima. Iako se Subotić u finišu mandata Siniše Mihajlovića povukao na neko vreme iz reprezentacije, tada niko nije mogao ni da pretpostavi da će se to završiti njegovim trajnim odlaskom iz tabora Orlova.

Uz sve to niko iz FSS za godinu dana nije ni reč progovorio o štoperu Borusije Dortmund niti pokretao tu temu, pa se pretpostavljalo da tu nema problema i da će Srbija i dalje moći da računa na Nevena. Ali, očigledno je da su neke stvari prećutane…

Radomir Antić, bivši selektor Srbije, kod kojeg je Subotić i debitovao u nacionalnom timu tvrdi da je reč o kvalitetnoj osobi i profesionalcu, kao i da je Borusijin as potreban našem državnom timu.

– “Zaista ne znam detalje o onome što se dešavalo s Nevenom i reprezentacijom. Znam samo da je Subotić kvalitetan čovek i pravi profesionalac. Potrebno je više strpljenja za takvog momka jer Srbija na terenu, posebno u odbrani, nema čoveka koji ima jak karakter, sigurnost i autoritet. Kad sam pričao sa Jirgenom Klopom o Nevenu pre šest godina, on mi je rekao jednu vrlo važnu stvar. Subotić može da pogreši, ali već u sledećoj akciji to ne utiče na njega. Malo je takvih modernih defanzivaca na svetu. Ne smemo sebi dozvoliti da ga izgubimo”, kaže Radomir Antić za Kurir.

Antić je poslednji selektor sa kojim je Srbija igrala na nekom velikom takmičenju i kada se za utakmice Orlova tražila karta više.

– “Mnogo me boli kad vidim šta se sve dešava u srpskom fudbalu, koji je stalno pod nekom sumnjom. U 21. veku pričaju o prskalicama, a ne o suštini problema. Reprezentacija je u moje vreme imala punu Marakanu, na treningu više od 5.000 ljudi, a toliko je sveta došlo na meč protiv Francuske. Sramota je što se neke stvari već godinama predstavljaju onako kako ne treba. Mi smo išli u narod, bili s ljudima u fabrikama, na ulici… Taman smo vratili kult reprezentaciji, a onda je neko sve porušio”, poručio je Antić.

On se dotakao i metoda Dika Advokata koji je odlučio da reprezentaciju preseli iz kuće fudbala u hotel Hajat.

– “Meni kao čoveku smeta što konferencije ne držimo u našoj Kući fudbala, već u Hajatu. Ne znam koji je razlog da ekipa bude u hotelu? Psihologija je izuzetno važna, kao i dupla komunikacija. Sećam se kad me je tadašnji kapiten Dejan Stanković pitao dokle smeju da ostanu u gradu. Rekao sam mu da on to zna bolje od mene. I problema nije bilo!”, otkrio je nekadašnji starteg Orlova.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!