Antić: Ćutim do ponedeljka

Ostaje li Radomir Antić na mestu selektora fudbalske reprezentacije Srbije?

Pitanje svih pitanja oko kojeg će predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i selektor Radomir Antić narednih nedelja morati da nađu rešenje, a vreme će pokazati da li će biti i kompromisno, jeste da li će iskusni stručnjak prihvatiti smanjenje plate garantovane ugovorom koji je trenutno na snazi.

Podsećanja radi, Karadžić je pred polazak iz Johanesburga najavio smanjenje troškova, pa tako i plata u stručnom štabu A-tima, ali je istina da srpska javnost nikad nije ni bila upoznata sa iznosom plate fudbalskog selektora još od početka njegovog mandata.

Informacija koja je svojevremeno, ipak, pronašla put da izađe sa Terazija 35 jeste da se radi o 35.000 evra mesečno plus bonus od 500.000 evra za plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Ukupna suma za period od godinu dana, kada je počelo da se priča o produženju ugovora, tada je iznosila 920.000 evra i na osnovu nje se pravio sledeći ugovor.

Antić je insistirao na tome da se on produži pre početka Mondijala i postavio nove uslove: 100.000 evra mesečno, ali da se ta cifra ne vezuje za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Teoretski, razlika između 1.200.000 evra i 920.000 evra na godišnjem nivou izgleda kao povećanje plate od „samo“ 20 odsto, ali ako se uzme digitron lako može da se izračuna koliko iznosi 12 meseci puta tada zagarantovanih 35.000 evra i kolika je razlika između dobijenih 420.000 evra i 1.200.000 evra, koji su selektoru u ovom trenutku zagarantovani. Informacija o bonusu, za razliku od slučaja vezanog za tekuće takmičenje, ovog puta ostala je zaključana iza sedam brava.

Strateg „orlova“, kao što se i očekivalo, juče nije želeo da daje bilo kakve komentare. Antić je ostao dosledan da u javnost sa izjavama ne izlazi do ponedeljka. Na pitanje da li može da se izjasni o mogućnosti da mu se revidira ugovor, selektor je za „Blic“ bio kratak i jasan:

– Ništa pre ponedeljka!

Tada bi srpska javnost, dakle, trebalo da čuje da li je iskusni stručnjak spreman na smanjenje plate, ali i zašto je njegov tim nadtrčan u mečevima sa Ganom i Australijom, na koji način ga je na premijernom meču sudija svojim kriterijumom omeo da radi svoj posao onako kako najbolje zna i zbog čega je u odlučujućoj utakmici zamenio najboljeg igrača Krasića, posle čega je uostalom i usledio debakl. Na kraju, da li je spreman i da podnese ostavku ukoliko se od njega to bude tražilo ili da ode ako mu se ne sviđa novonastala atmosfera oko državnog tima.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!