ZVANIČNO Srbija neće igrati u Oslu 26. marta!

Fudbaleri Srbije neće gostovati Norveškoj u Oslu, u baražu za Evro 2020, jer je tamošnja vlada zabranila sve sportske manifestacije do 26. marta u ponoć.

Zato je izvesno da “orlovi” neće gostovati u Oslu, što potvrđuje i pisanje norveških medija nakon naredbe iz tamošnjeg ministarstva zdravlja.

Vlada Norveške je zabranila sva sportska dešavanja od ovog četvrtka do pred kraj marta, zbog brzog uvećanja broja zaraženih koronavirusom – registrovano je 734 osobe u ovoj zemlji.

To faktički znači da Norveška ne može da ugosti Srbiju ni pred praznim tribinama, kako je bilo odlučeno uz dozvolu UEFA.

Norvežani se nadaju da bi utakmica mogla da se izmesti na neku drugu teritoriju ili da se prolongira dok zaraza ne popusti. S tim da niko ne zna dokle će vanredna situacija da potraje

Oslonićemo se na preporuke Zdravstvene organizacije Norveške. Nije u našoj nadležnosti da pomerimo meč planiran za 26. mart. To mora da uradi UEFA. Evropska kuća fudbala će odluke o baražima Lige nacija doneti u utorak, kad će se znati i sudbina završnog turnira Prvenstva Evrope 2020. U skladu s tim ćemo se i ponašati“, smireno će Pal Bjerketved, generalni sekretar Fudbalskog saveza Norveške.

Norvežani su se najpre pomirili sa najavama da na stadionu „Uleval“ neće biti navijača, a sad će praktično izgubiti domaćinstvo.

Kao što svi znaju, trebalo je da igramo 26. marta pred praznim tribinama, ali pratimo situaciju, pomalo je nejasno šta će se desiti, ako se uzme u obzir kako se infekcija širi. UEFA će odlučiti, ona vodi takmičenje. Nijie naše da pričamo šta bismo želeli, a šta ne bismo. Ostaje samo da se povinujemo odlukama vlasti. I da pratimo poruke UEFA“, dodao je Bjerketved.

Pojavile su se pretpostavke da bi Norvežani mogli u Beograd, da Srbija bude domaćin polufinala Lige nacija, međutim, kako se poslednjih dana zatvaraju granice i ograničavaju u našu državu ulasci ljudi iz ugorženih područja, teško je očekivati da UEFA dozvoli rokadu, jer bi onda gosti, s obzirom na rast zaraženih u njihovoj zemlji, mogli da budu prenosnici virusa, što je i te kako rizično

Pratimo preporuke vlasti, pogotovo stručnjaka iz oblasti zdravstva, s tim u vezi otkazana je konferencija za medije na kojoj je trebalo da bude saopšten spisak kandidata za državni tim. Više informacija znaćemo posle utorka, za kad je UEFA zakazala video konferenciju, tad ćemo znati sve o terminu meča sa Srbijom“, rekao je Svejn Graf, direktor za komunikacije u Fudbalskom savezu Norveške.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!