Veljko Paunović: Budi najbolji kada je najvažnije

– “Mi moramo da zadržimo ono što je kod nas bilo najbolje, a to je jedinstvo, snažan timski duh, plan igre, čvrstinu… I da budemo još ubojiti u završnici”, rekao je Paunović.

Selektor Veljko Paunović rekao je da je finale Svetskog prvenstva proitv Brazila najbolji scenario koji je mogao da se desi njegovom timu na Novom Zelandu.

– “Srećan sam što će baš oni biti sa druge strane, jer svako dete kad počne da igra fudbal, mašta o tome da u finalu prvenstva sveta jednog dana igra sa Brazilom. San je igrati sa Brazilom u finalu, ali je ispunjenje sna pobediti Brazil u finalu”, rekao je Paunović za sajt FSS.

On je dodao da u ekipi nema euforije i da neće ništa menjati u pripremi finalnog meča.

– “Fokusiramo se na detalje, na slabe strane protivnika, na to da mi budemo još bolji. Prvi zadatak nam je bio da se dobro oporavimo, jer su igraci fizički iscrpljeni posle velikih napora. Znam da im je teško, ali budite sigurni da je ostalo dovoljno snage za finale. To je utakmica u kojoj ce nam najviše biti potrebno ono što nas je do sada krasilo na Novom Zelandu. Hladna glava i vrelo srce”, jasan je Paunović.

Reprezentacija Brazila je tim sastavljen od najtalentovanijih fudbalera današnjice, ocenio je selektor ‘Orlića’.

– “Oni imaju sve ono što krasi jedan moderan tim – brzinu, fantaziju, atraktivne poteze, taktičku disciplinu… Ali zadovoljstvo je tim veće kad igrate protiv takvog protivnika. Mi moramo da zadržimo ono što je kod nas bilo najbolje, a to je jedinstvo, snažan timski duh, plan igre, čvrstinu… I da budemo još ubojiti u završnici”, rekao je Paunović.

Prema njegovim rečima, ekipa pravi ogroman broj šansi i potrebno je samo da zadrži mirnoću u završnici.

– “Stigli smo do finala, dočekali smo taj momenat i moramo biti potpuno spremni za njega. Napisao sam igračima na tabli jasnu poruku ‘budi najbolji, kada je najvažnije’. Siguran sam da će biti baš takvi u subotu”, zaključio je Paunović.

Finale između Srbije i Brazila igra se u subotu od sedam sati ujutro po našem vremenu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!