Ugovorene utakmice protiv Južne Koreje i Australije

Srbija će gostovati 3. juna u Seulu i 7. juna u Melburnu

Posle dugih i uspešnih pregovora Fudbalski savez Srbije je objavio da su ugovorene dve prijateljske utakmice naše najbolje reprezentacije u junskom terminu, predviđenom FIFA kalendarom takmičenja, a u kojima Srbija neće igrati kvalifikacione mečeve za EURO 2012.

Reč je o izuzetno kvalitetnim protivnicima u svakom pogledu i verujemo da će ova turneja omogućiti selektoru Vladimiru Petroviću da vidi mogućnosti kandidata pred odlučujuće jesenje kvalifikacione utakmice i takođe daljoj afirmaciji fudbalske Srbije u interkontinentalnim okvirima.

Srbija će u petak, 3. juna 2011. godine, igrati u Seulu protiv reprezentacije Južne Koreje. Utakmica će biti odigrana na “Seul Sangam” stadionu (na slici), čiji je kapacitet 64.677 mesta, a koji je izgrađen za potrebe Svetskog prvenstva održanog 2002. godine. Početak meča je u 20.00 sati po lokalnom, odnosno u 13.00 sati po našem vremenu.

Reprezentativci Srbije će iz Seula otputovati u Melburn, gde će u utorak, 7. juna, odigrati prijateljsku utakmicu protiv Australije. Meč će biti odigran na “Itihad” stadionu u Melburnu. Njegov kapacitet je 53.371 mesto, a izgrađen je 2000. godine. Meč Australija – Srbija počeće u 19.30 sati po lokalnom, odnosno u 11.30 sati po našem vremenu.

Naredni protivnici Srbije spadaju u red veoma kvalitetnih svetskih selekcija. Reč je o redovnim učesnicima poslednjih svetskih šampionata. Između ostalog, Srbija je u okviru priprema za Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi pobedila Južnu Koreju u Londonu rezultatom 1:0. S druge strane, Australija nam je bila protivnik u okviru Grupe D Mondijala u Južnoj Africi, a u okviru trećeg kola u Nelspruitu savladala je Srbiju rezultatom 2:1.

U ovom trenutku, Srbija zauzima 16. mesto na rang-listi FIFA. Južna Koreja je na 31, a Australija na 20. poziciji na listi najboljih planetarnih reprezentacija. Predstojeći rivali se nalaze na različitim kontinentima, ali se sa fudbalskog aspekta takmiče zajedno, u okviru Azijske fudbalske konfederacije i spadaju u red njihovih najboljih predstavnika.

Pored niza značajnih fudbalskih elemenata, predstojeća turneja nosi u sebi i druge važne karakteristike. Između ostalog, gostovanje u Melburnu biće prvo gostovanje srpske reprezentacije na najudaljenijem kontinentu. Poznato je da decenijama unazad u Australiji živi i radi veliki broj naših iseljenika, pa dolazak najbolje fudbalske reprezentacije Srbije za njih mnogo znači. Po prvim najavama, na stadionu u Melburnu biće prisutan i veliki broj navijača Srbije.

Time je ispunjena i jedan cilj našeg Saveza sa aspekta ugovaranja prijateljskih susreta. Naime, dugogodišnji plan nam je bio da, na opšte zadovoljstvo, ugovorimo meč u Australiji. Sledi i drugi, vezan za ugovaranje utakmice na teritoriji Severne Amerike, a verujemo da će i do toga doći uskoro.

Oduševljenje nisu skrivali ni čelnici Fudbalske federacije Australije. Izvršni direktor ove organizacije Ben Bakli je izjavio “da će Melburn biti domaćin jedne izvrsne utakmice dve selekcije koje spadaju u red 20 najboljih na svetu”. Pored toga, saopšteno je i niz lepih reči o mogućnostima naše selekcije, podsećajući se na na naš okršaj u Nelspruitu, ali i na trujumf Srbije nad Nemačkom u Port Elizabetu.

FF Australije je obavestila javnost da će proces prodaje ulaznica za našu utakmicu za sve sektore početi u četvrtak, 12. maja. Cene ulaznica su od 35 do 85 australijskih dolara.

Time je i kalendar prijateljskih utakmica naše “A” reprezentacije u 2011. godini i definitivno popunjen. Podsetimo, u sredu 10. avgusta igraćemo u Moskvi protiv Rusije, a tom prilikom biće potpisan i Protokol o saradnji između naša dva saveza.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!