UEFA u petak o Kruševcu

Disciplinski inspektor Uefe želi da se kazna FSS-u poveća na 200.000 evra i da se mlada reprezentacija isključi iz sledećeg ciklusa takmičenja.

Komisija za žalbe Evropske fudbalske unije (UEFA) u petak će u Nionu razmatrati incidente u Kruševcu na revanš utakmici mladih selekcija Srbije i Engleske u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Izraelu.

Incident se dogodio u Kruševcu 16. oktobra prošle godine posle utakmice mladih selekcija Srbije i Engleske. Engleska je u dva meča pobedila sa po 1:0 i izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Izraelu.

Posle utakmice nekolicina srpskih fudbalera i pojedini članovi stručnog štaba sukobili su se sa englekim igračima, zbogčega je Uefa kaznila 13. decembra kaznila Fudbalski savez Srbije (FSS) i reprezentativce.

Disciplinski inspektor Uefe Žan Samjuel Lueba bio je nezadovoljan visinom kazni, pa se u januaru žalio na odluku Kontrolne komisije Uefa.

Uefa je kaznila FSS sa 80.000 evra, a mlada reprezentacija je kažnjena igranjem sledeće utakmice bez prisustva publike.

Kondicioni trener srpske reprezentacije Andreja Milutinović suspendovan je na dve godine, od koje druga uslovno, a pomoćni trener Predrag Katić na tri godine suspenzije, od koje poslednjih šest meseci uslovno.

Reprezentativac Srbije Goran Čaušić dobio je četiri utakmice suspenzije, a Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić kažnjeni su sa po tri meča.

Leuba želi da se kazna FSS-u poveća na 200.000 evra i da se mlada reprezentacija isključi iz sledećeg ciklusa takmičenja.

Takođe, on traži da se Milutinović suspenduje iz svih fudbalskih aktivnosti na pet godina, uz zahtev Fifa da se ta suspenzija proširi na ceo svet.

Reprezentativac Srbije Nikola Ninković, koji je učestvovao u incidentu prvobitno nije bio kažnjen, a Leuba za njega traži tri utakmice suspenzije u reprezentaciji.

FSS je dostavio nove dokaze članovima Komisije za žalbe Uefe, a Savez će na sastanku predstavljati generalni sekretar Zoran Laković i menadžer zadužen za organizaciju utakmice u Kruševcu Zdravko Jokić.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!