UEFA izbacuje Crvenu zvezdu iz Superlige?

Posle izbacivanja iz evro-kupova, iz Niona mogao bi da stigne još niži udarac srpskom šampionu. Oštru kaznu mogao bi da dobije i FSS ukoliko opet izda crveno-belima licencu, pa makar i uslovnu.

Fudbalski klub Crvena zvezda mogao bi zbog enormnih dugovanja svojim bivšim igračima, trenerima, zaposlenima, ali i klubovima iz kojih su fudbaleri dovođeni, da dobije još jači udarac od UEFA od onog koji je doveo do odlaska predsednika Dragana Džajića u junu 2014. godine.

Posle eliminacije iz evro-kupova, UEFA bi ovog proleća mogla da donese još rigorozniju odluku: da slavni srpski klub izbaci u Prvu ligu Srbije, sve i da crveno-beli odbrane titulu prvaka osvojenu u sezoni 2014/15.

“Informer” u broju od petka piše da je to realan scenario ukoliko aktuelno rukovodstvo Crvene zvezde do 31. maja ne isplati čak 11,8 miliona evra duga prema gore navedenima! Uistinu, prvi naredni susret sa agentima Evropske kuće fudbala je 31. marta, ali će odluka, kao i pre godinu dana, biti doneta posle ultimativnog sastanka zakazanog za 31. maj.

– “Prošle godine je Zvezda zbog neisplaćenih dugova izbačena iz Evrope, a FSS jedna izbegao kaznu zato što joj je izdao licencu za takmičenje (uslovnu, prim. aut). Savezu je iz UEFA jasno stavljeno do znanja da će se suočiti sa rigoroznim kaznama ukoliko Zvezdi izda licencu za takmičenje u Superligi i Evropi za narednu sezonu, a crveno-beli u međuvremenu ne izmire sva dugovanja”, navodi neimenovani izvor “Informera”.

– “Eventualna sankcija mogla bi da bude izbacivanje svih srpskih klubova i reprezentativnih selekcija iz evropskih takmičenja na nekoliko godina”, navodi isti izvor.

Zvezda za UEFA licencu mora da plati 11,8 miliona evra, od čega 600.000 evra iznosi i dug za porez, koji u Nionu takođe žele da vidi namiren.

– “Nemam komentar, ali ništa u životu ne može više da me iznenadi”, bio je komentar potpredsednika Ivice Tončeva, jedinog koji je želeo da da bilo kakav odgovor povodom ovih tvrdnji.

– “Ako ne bude mogla da dobije licencu za Superligu, Zvezda će morati da traži licencu za Prvu ligu Srbije. Kriterijumi za takmičenje u tom rangu skoro i da ne postoje. Ipak, nadam se da se to neće dogoditi i da će Zvezda rešiti probleme”, rekao je za “Informer” komear za takmičenje u Superligi Srbije, Branislav Delić.

Račun FK Crvena zvezda u konstantnoj je blokadi već 441 dan, a ukupan iznos duga bivšeg prvaka Evrope i sveta iznosi 52 miliona evra.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!