U21 Baraž: Opšta tuča u Kruševcu! (FOTO/VIDEO)

Posle meča mladih selekcija Srbija – Engleska sevali udarci na sve strane, potukli se čak i oni kojima je posao da obrazuju mlađe!

Nadali smo se plasmanu na Evropsko prvenstvo u Izrael, ali smo, na žalost, opet pocrveneli od razočaranja, ali i nemilih scena na stadionu u Kruševcu posle revanš utakmice baraža Srbija – Engleska.

Engleska je još jednom pobedom od 1:0 (toliko je bilo i u Noriču pre nekoliko dana) “vizirala” put u Izrael, ali će se narednih dana, pa i nedelja sigurno više pričati o nemilim scenama koje su se dogodile na stadionu “Mladost”, nego što će se analizirati kako su “orlići” i njihov selektor Aleksandar Janković propustili šansu…

Sve je Srbija bacila u napad u sudijskoj nadoknadi, sa gola je u šesnaesterac Engleske otišao i golman Branimir Aleksić, ali je Engleska to surovo kaznila. Konor Vikam je u četvrtom minutu sudijske nadoknade pokopao sve nade Srbije.

I onda je sa tribina poletelo sve i svašta prema engleskim fudbalerima, a živce su izgubili i mladići u crvenim dresovima. Bilo je tu udaranja, potezanja, a iznervirani Deni Rouz je dobio crveni karton iako je utakmica davno završena, jer je šutnuo loptu prema publici.

Mora se istaći da je ovoj tuči kumovala, i to u velikoj meri i kruševačka publika, koju će mnogi hvaliti.

Naime, tokom meča su se nekoliko puta čuli majmunski krici upućeni engleskim fudbalerima tamne boje kože.

Da sve bude još strašnije u opštem metežu posle utakmice učestvovali su i oni koji su učitelji toj deci. Dok je pomoćnik Aleksandra Jankovića, Dejan Govedarica smirivao strasti i razdvajao, dotle je trener golmana Srđan Maksimović ukrštao pesnice Stivijem Viglijem, pomoćnikom engleskog selektora Stjuarta Pirsa. Vigli je bio prilično agresivan, pa je pokušavao da se dokaže na u drugom sportu (čitaj: boks), a Maksimović je bio taj koji je stao u odbranu Govedarice.

Iako su u poslednjim minutima utakmice viđene ružne scene na stadionu u Kruševcu, ispred svlačionica i jedne i druge reprezentacije bilo je prilično mirno.

Svesni da do incidenata uopšte nije trebalo da dođe, reprezentativci Srbije i članovi stručnog štaba isticali su u prvi plan igru “orlića”, ali se nisu libili ni da prokomentarišu nemile scene.

Do gužve, na kraju i tuče, došlo je posle provokacija kruševačke publike, ali i nesportskog i vrlo ružnog gesta Denija Rouza.

Na karakteristične povike sa tribina i predmete koji su doleteli dok su Englezi slavili gol, tamnoputi levi bek “Albiona” uzvratio je pokazivanjem srednjeg prsta i takozvanim “navlačenjem”.

Iziritiran tim gestom i još vruće glave, Nikola Ninković “morao je da reaguje”.

“Iznervirao me je njihov igrač sa brojem tri, koji je gestikulirao prema navijačima i pokazao nešto što nije za pisanje. Nastala je frka, ali nisam imao nameru da se bijem, niti bilo ko u našem timu. Posle ste videli šta se desilo, a mene su odvukli na drugu stranu. Videćemo kako će UEFA da reaguje”, rekao je Ninković posle utakmice.

Trener golmana mlade reprezentacije i Crvene zvezde Srđan Maksimović, isprovociran od strane članova stručnog štaba Engleske, bio je među najratobornijima pri ulasku u svlačionicu.

“To su situacije koje se dešavaju kada je tenzija velika. Značaj utakmice uticao je da dođe do nemilih scena. Svi smo bili vruće glave”, rekao je Maksimović.

Na novinarsko pitanje – “Ѕ kim se ste ‘zakačili’?”, kratko je odgovorio:

“Ja sam samo razdvajao”.

I Dejan Govedarica, pomoćni trener mlade reprezentacije, pokušavao je da razdvoji zaraćene strane.

“Nije ni prvi ni poslednji put da se to dogodi na fudbalskoj utakmici, ali mi je krivo što se desilo kod nas. Ni sa njihove strane nisu želeli da smire situaciju. Ponosan sam što sam bio deo ovog tima”, rekao je po prirodi miran Govedarica.

Kapiten “orlića” Slobodan Medojević nije tačno video šta se dogodilo prilikom proslave gola Engleza, pa samim tim nije mogao ni da kaže šta se dogodilo.

“Ne želim tome da pridajem veliki značaj, da se stvara ružna slika oko našeg tima, koja će da pokvari sve što smo pružili u prethodne dve godine”, rekao je on.

Medojević je objasnio i zbog čega je dobio crveni karton posle utakmice.

“Dobio sam drugi žuti karton zbog prigovora sudiji. Samo sam ga pitao zbog čega je ‘seckao’ i nije dozvoljavao da se igra razvije”, podvukao je predvodnik druge uzastopne generacije koja nije uspela da nađe svoje mesto na turniru najboljih evropskih selekcija.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!