Turčin Čunejt Čakir sudi meč između Irske i Srbije.

Turčin je poznat kao lak na deljenju kartona, što žutih, što crvenih,

Jedan od najboljih svetskih sudija Čunejt Čakir izabran je da vodi utakmicu Republika Irska – Srbija, koja će se odigrati u Dablinu u utorak (20,45 h) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, objavila je Evropska fudbalska unija (UEFA) na svom sajtu.

Meč u Dablinu bi mogao da bude presudan u borbi za prvo mesto u grupi, koje trenutno dele Srbija i Irska sa po 12 bodova, pa je zato utakmica dodeljena Čakiru, arbitru sa ogromnim iskustvom, koji je sudio finale Lige šampiona Barselona – Juventus pre dve godine.

Čunejt Čakir ima 41 godinu, po zanimanju je agent osiguranja, a znak FIFA nosi na dresu od 2006. godine, dok u Ligi šampiona sudi od 2010. Sudio je na Evropskom prvenstvu 2012., prvo Ukrajini i Švedskoj, a potom i u duelu Italije i Irske, gde se istakao preciznim merenjem rastojanja živog zida od mesta sa kojeg se izvodi slobodni udarac. Potom je delio pravdu u polufinalu između Portugala i Španije, a vrhunac te godine mu je bilo suđenje u finalu Svetskog klupskog prvenstva između Korintijansa i Čelsija.

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. u grupnoj fazi je vodio mečeve Brazil – Meksiko (0:0) i Alžir – Rusija (1:1), da bi zatim sa uspehom odsudio polufinalni meč između Holandije i Argentine (0:0 – 2:4p).

Delio pravdu i na Evropskom prvenstvu 2016. u Francuskoj. U grupnoj fazi je vodio mečeve Portugal – Island (1:1) i Belgija – Irska (3:0), da bi zatim odsudio meč 1/8 finala između Italije i Španije (2:0).

Međutim, ono što je loše za Srbiju je što je Čunejt Čakir do sada dva puta sudio utakmice naše reprezentacije i obe su završene – porazima! Turčin je delio pravdu na susretu Hrvatska – Srbija (2:0) u Zagrebu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, a onda i u sledećim kvalifikacijama, kada je Danska usred Beograda savladala “orlove” sa 3:1.

Doduše, Irci mogu da se požale na još gori bilans! Tri puta im je Čakir sudio i sva tri puta su izgubili: od Belgije 3:0, Poljske 2:1 i Italije 2:0.

Utakmicu Srbija – Moldavija u subotu na stadionu Partizana vodiće mađarski arbitar Tamaš Bognar. On do sada nije imao susrete sa našom reprezentacijom ili klubovima.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!