Tumbaković prvi pik Save Miloševića!

Poznato je koliko Milošević ceni Tumbakovića koji mu je pružio šansu u prvom timu “crno-belih” već sa 18 godina. 

Savo Milošević, novi potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, dobio je zadatak da izabere novog selektora nakon odlaska Dika Advokata.

Na sutrašnjoj prijateljskoj utakmici u Grčkoj ekipu će voditi selektor mlade rerpezentacije Radovan Ćurčić, a nedugo nakon toga biće poznato ko će biti trajno rešenje na klupi.

– Više nema skrivanja, odabir selektora će biti moja odgovornost. Novi trener sigurno neće biti stranac i neće mu se stavljati imperativ da mora da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Kako nezvanično saznajemo, Dika Advokata zameniće na tom radnom mestu nekadašnji trener Partizana, Ljubiša Tumbaković! Ljubiša Tumbaković je “kandidat” deceniju unazad. Kad god se tražio selektor, izletalo je i njegovo ime, a izgleda da je došlo njegovih pet minuta…

– “Samog sebe da predlažem – ne ide. Ja sam bio kandidat da postanem selektor još kad nam se zemlja zvala SR Jugoslavija, pa se to nikad nije desilo, iako sam imao veliku želju. – rekao je nedavno Tumbaković na pitanje o selektorskom angažmanu.

Poznato je koliko Milošević ceni Tumbakovića koji mu je pružio šansu u prvom timu “crno-belih” već sa 18 godina. Imenovanjem nekadašnjeg učitelja za selektora “orlova”, novi potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije bi na pravi način uzvratio Tumbakoviću na svemu što je učinio za njega.

Takođe, ne treba zaboraviti da je Savo Milošević bio član stručnog odbora FSS, koji je nakon odlaska Siniše Mihajlovića preporučio Tumbakovića za novog selektora “orlova”, ali se takva odluka nije dopala predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću, koji je izabrao Ljubinka Drulovića kao prelazno rešenje. Ovog puta, izgleda da će Karadžić, nakon nekoliko uzastopnih kikseva sa selektorima, prepustiti Savi Miloševiću da sam donese odluku o novom selektoru. Na taj način će stari fudbalski lisac skinuti odgovornost sa svojih leđa i još jednom prebaciti pažnju javnosti na drugi teren.

Ako se vratimo još dalje u prošlost, setićemo se da je pri izboru Dragana Đurića za novog-starog predsednika FK “Partizan”, Ljubiša Tumbaković jedini podigao ruku za izbor Save Miloševića! Ukoliko ste i imali dileme ko će naslediti neuspešnog Advokata na klupi “orlova”, verujemo da ih više nemate.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!