This Day in History: 2008-12-14

Na današnji dan, 14. decembra 2008. fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Poljske 1:0 u prijateljskoj utakmici u turskom gradu Beleku.

Pobedonosni pogodak postigao je Rafal Boguski u 53. minutu, nakon što je iskosa sa desne strane lobovao golmana Vladimira Stojkovića.

Ono što ovaj meč, koji je odigran pred samo stotinak gledalaca na nekom hotelskom terenu u Beleku, čini posebnim je podatak da su tog dana u dresu sa državnim grbom debitovali možda i najbolji igrači generacije koja se kvalifikovala za SP u Rusiji 2018. – Nemanja Matić i Dušan Tadić.

Sva pažnja ljubitelja fudbala na tom susretu je bila usmerena ka tadašnjem “vunderkindu” srpskog fudbala Danijelu Aleksiću, koji je za nekih osam meseci, od maja do decembra, prošao kroz sve nacionalne selekcije, od kadetske do seniorske.

O kvalitetima Dušana Tadića, tada prvotimca novosadske Vojvodine i Nemanje Matića, koji je put ka svetskom vrhu gradio preko slovačkih Košica, bili su upoznati samo najzagriženiji ljubitelji fudbala u Srbiji…

Selektori Radomir Antić i Leo Benhaker izveli su kombinovane sastave i to uglavnom od igrača koji igraju u domaćim prvenstvima, kako bi proverili na koga mogu da računaju u kvalifikacionim mečevima za SP 2010.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!