Stojković i Danko Lazović ponovo među”orlovima”?

Selektor Srbije nezadovoljan učinkom golmana na mini-turneji, odlučio da vrati u reprezentaciju golmana Partizana. Pričaće i sa Dankom Lazovićem.

Vladimir Stojković bio je otpisan kod Vladimira Petrovića Pižona, nije ga za svoju prvu akciju zvao ni Siniša Mihajlović.

Međutim, iskusni golman mogao bi da se nađe u prvih 11 već u prijateljskom susretu sa Republikom Irskom 15. avgusta, a onda i na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu!

– “U tri utakmice smo imali tri golmana i ako izuzmem mladog Aleksića, pred kojim je vreme, moram priznati da sam više očekivao od Brkića i Kahrimana. Zato sam razgovarao sa Vladimirom Stojkovićem i rekao mu da računam na njega. Dugo je branio za reprezentaciju, sada ga opet čeka poziv”, rekao je Mihajlović u intervjuu dnevnom listu “Sport”.

Ogroman problem naše selekcije je nedostatak proverenog gol-igrača. Danko Lazović proveo je mnogo godina u nacionalnom timu kao treća opcija, iza Žigića i Pantelića, a sada nije na raspolaganju selektoru, iako bi, maltene, automatski bio u najjačoj postavi.

– “Pantelića i Žigića neću vraćati, jer smo napravili rez, odlučili se za mlađe igrače i više nema nazad. Pored igrača koje smo već videli imamo i Marka Šćepovića, a sa Dankom Lazovićem hoću da razgovaram u četiri oka. Znam da neće biti lako i da nemamo vremena, ali odgovornost je moja”.

Mihajlović je istakao da u reprezentaciji želi hrabre igrače, koji žele da preuzmu rizik i ne plaše se greške.

Gledajući Evropsko prvenstvo, posebnu pažnju obraća na Hrvatsku, koja će nam biti jedan od najjačih rivala u predstojećim kvalifikacijama.

– “U ovom trenutku su kvalitetniji od nas, iskusniji, takmičarski jači. Ali to ne znači da će biti bolji i u martu 2013, kada ćemo odigrati prvu utakmicu. Naši igrači imaju potencijal, samo je potrebno da još malo izrastu i da veruju u sebe. Onda će doći i rezultati”, istakao je Mihajlović.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!