Stidi li se stručnjak Siniša Mihajlović?

Proglašenje Nemanje Matića za najboljeg igrača portugalske lige po ko zna koji put nameće i pitanje: zar posle svega bilo ko u FSS ima pravo da kaže da će se o nastavku saradnje sa selektorom Sinišom Mihajlovićem razgovarati kad mu istekne ugovor?!

Da li da se radujemo, ili da tugujemo?!

Srbija ima najboljeg defanzivca u Engleskoj – Nemanju Vidića, najkorisnijeg beka u Evropi – Branislava Ivanovića, možda najboljeg defanzivca u Nemačkoj – Nevena Subotića, najperspektivnijeg odbrambenog igrača na Ostrvu – Matiju Nastasića, jednog od najtalentovanijih igrača u Italiji – Adema Ljajića, od petka i najboljeg igrača u Portugaliji – Nemanju Matića!

Ali i Sinišu Mihajlovića na funkciji selektora reprezentacije… Srbija ima sve, ali nema ništa…

U iščekivanju da ništa počne da se pretvara u nešto, preostaje nam između ostalog da se pitamo i kako je moguće da svi koji iole prate fudbal u Evropi vide koliko je Nemanja Matić dobar igrač? U konkurenciji Mutinja, Rodrigeza, Kardoza, Garaja, Gaitana i mnogih drugih asova Porta, Benfike, Brage… Srbin je proglašen najboljim, evocirajući tužne uspomene na očajne igre reprezentacije u kojoj za njega nije bilo mesta!

Stidi li se Siniša Mihajlović svojih poteza? Da li ih je uopšte svestan? Šta je loše u želji Nemanje Matića da igra i verovanju da je bolji od ostalih selektorovih eksperimentalnih „nadahnuća”? Sve što misli Matić zna kompletna fudbalska javnost izuzev njega koji bi morao da zna najbolje.

Cena selektorove tvrdoglavosti prerasle u paranoju je prevelika – mnogo veća od pukog neodlaska na Mondijal jer je uništena nada da naš reprezentativni fudbal može da bude bolji i povuče klupski iz beznađa ka iole značajnijim rezultatima za kojima žude srpski ljubitelji najlepše sporedne stvari na svetu.

Da li bi Srbija sa Matićem u ekipi pobedila u Skoplju, bila dostojan rival Hrvatima u Maksimiru i Belgijancima u Briselu, imala bar pet bodova više na kontu? Možda i ne bi, ali bismo bar znali da su za reprezentaciju igrali najbolji i da su rivali i na terenu superiorni kao na tabeli.

Proglašenje Nemanje Matića za najboljeg igrača portugalske lige po ko zna koji put nameće i pitanje: zar posle svega bilo ko u FSS ima pravo da kaže da će se o nastavku saradnje sa selektorom Sinišom Mihajlovićem razgovarati kad mu istekne ugovor?!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!