Stanković: Oproštaj nakon Evropskog prvenstva 2012

Kapiten srpske reprezentacije najavljuje rastanak od nacionalnog tima posle kvalifikacija za EP.

Već 12 godina Dejan Stanković igra za nacionalni tim Srbije, igrao je na dva Mundijala, kapiten je, vođa…Debitovao je 1998. godine, a kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini su mu sedme u karijeri. Ni danas, posle 12 godina ne gasi se želja da igra za Srbiju.

“Svaki put kad istrčim, kao da mi je prva utakmica. Stvarno je tako. Ispunjava me ova pozitivna atmosfera, i ove male utakmice koje ja ne volim, a opet je uvek slatko kada se pobedi. Imao sam, zaista, veliku želju da počnem ove kvalifikacije i da što pre zaboravim na ono što je bilo tokomleta (Mundijal u Africi)”, rekao je kapiten reprezentacije Srbije u razgovoru za “Sport”.

Kada se završi kvalifikacioni ciklus za EP 2012. godine Stanković će imati 34 godine. Da li će mu to biti oproštaj od dresa sa grbom nacionalnog saveza?

“Bilo bi, za mene, najbolje da onda podvučem crtu i možda se rastanem od reprezentacije sa jednim lepom epilogom…Mislio sam i mislim da nikada neći biti taj koji će ostaviti reprezentaciju i da će sama reprezentacija dati meni do znanja da li ja treba da nastavim ili ne. Najverovatnije, ne stavljam ruke ispred sebe, ne branim se i nije alibi, ali najverovatnije, najrealnije…U septembru 2012. godine imaću 34 godine i mislim da je to stvarno dovoljno. Imamo dosta mladih, dobrih igrača. Neka pokupe od mene ono dobro, loše neka ostave po strani. Ja se stvarno ne bojim za Srbiju bez Stankovića”, rekao je iskusni vezista.

Stanković je za 12 godina sarađivao sa mnogim trenerima na klupi Srbije (ranije SR Jugoslavije i SCG). Bili su tu Slobodan Santrač, Milan Živadinović, Milovan Đorić, Dejan Savićević, bila je i ona čuvena selektorska komisija (Savićević, Boškov, Ćurković), Ilija Petković, Havijer Klemente, pa Radomir Antić…

Ne želi nikoga da izdvaja, ali je emotivno vezan za početak, za Slobodana “Sanija” Santrača, sa zadostvoljstvom se seća i saradnje sa Ilijom Petkovićem, ali izuzetno poštuje Radomira Antića: “Saradnja sa njim je nešto posebno”, kaćže kapiten “orlova”.

“Ove dve poslednje godine u reprezentacije su mi, mislim, najlepše. Zadovoljan sam i onim što sam postigao za ovih 12 godina. To, možda, nijeuvek izgledalo lepo za oko, nekada je bilo ispod nivoa, nekada je zaista bilo dobro.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!