Stanković odustao od kandidature

Stanković je naime želeo da dođe sa timom svojih ljudi, međutim, nakon nekolicine sastanaka sa postojećim fudbalskim kadrovima (delegati istočne i zapadne Srbije) uvideo je da jednostavno neće moći da napravi nikakve korenite promene.

Dejan Stanković odustao je od kandidature za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije, saznaje B92.

Prethodno je bilo gotovo izvesno da će igrač sa najviše nastupa u dresu naše zemlje preuzeti poziciju prvog čoveka srpskog fudbala, ali je on promenio odluku.

Stanković je naime želeo da dođe sa timom svojih ljudi, međutim, nakon nekolicine sastanaka sa postojećim fudbalskim kadrovima (delegati istočne i zapadne Srbije) uvideo je da jednostavno neće moći da napravi nikakve korenite promene.

Kako saznajemo, Stanković je u celu priču želeo da uđe bez ’repova iz prošlosti’, što je podrazumevalo korenite promene na svim nivoima u srpskom fudbalu.

Isti izvor tvrdi da je bilo ’ultimatuma fudbalske Srbije’ koje Stanković nije bio spreman da prihvati.

Za sada ostaje velika misterija šta bi moglo da se dogodi u narednom periodu s obzirom da je Stanković trebalo da se sastane sa odlazećim predsednikom Karadžićem i razgovara o novom angažmanu.

Kasnije tokom dana Dejan Stanković je izdao saopštenje, u kojem je obrazložio svoju odluku.

“Odluku sam doneo na stari, priznat i precizan način – na jedan tas stavio sam realna očekivanja javnosti od mog dolaska, veličinu, sistem i način funkcionisanja organizacije kojom bi trebalo da predsedavam i mogućnosti suštinskih promena koje bih uveo, a na drugi ogromnu želju da pomognem svojoj fudbalskoj porodici i kući u kojoj sam već dve decenije, nacrt vizije budućeg saveza i srpskog fudbala, kao i sopstvenu moć u datom trenutku. Prvi tas je pretegao”, naveo je Stanković u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Stanković je naveo da svoju misiju ne doživljava kao poraz, jer je čista srca ušao u sve to.

“To je jedina istina i kao takvu sam je priznao sam sebi. Ali desetodnevnu misiju koju sam imao ne doživljavam kao poraz jer sam čista srca sam ušao u sve to. Nažalost, koliko god mi bilo teško, moram da kažem ’ne’ ponudi da obavljam ovu izuzetno važnu i odgovornu funkciju. Fudbalski savez Srbije i srpski fudbal će uvek, kao i do sada, moći da računaju na mene”, istakao je Stanković.

On je potvrdio da su mu čelnici SSF, predvođeni predsednikom Tomislavom Karadžićem, ponudili da postan kandidat nakon čega bi legalnim putem usledilo izjašnjavanje nadležnih organa po tom pitanju.

“U cilju donošenja ispravne odluke, želeo sam da se upoznam sa fudbalskom Srbijom i da u procesu razmatranja ponude razgovaram i sa drugim istaknutim ljudima, čije mišljenje uvažavam. Na svim neformalnim sastancima koje sam imao sa rukovodstvom FSS, sa predstavnicima regiona FSS i čelnicima vodecih klubova jasno sam govorio: ‘Došao sam da vas obavestim da razmišljam o prihvatanju kandidature za predsednika’. Zato spomenuti razgovori nisu imali karakter ni lobiranja ni izbora. Pri tome, svima sam naglasio – saslušaću svakoga, odlučiću sam. Verujem da su me razumeli. Tako je i bilo”, naveo je on.

Stanković je dodao da se se odmah “ogradio” od sebe kao nekadašnjeg fudbalera i rekordera po broju odigranih utakmica za “A” reprezentaciju.

“Danas, van terena i van igre, svestan sam sopstvenih kvaliteta i nedostataka. I dok sam igrao fudbal, nisam se bavio samo loptom, već sam razmišljao o tome šta ću, kada i gde da uradim po završetku igračke karijere”.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!