Srbija sa Kleom napada Irce?

Selektor Petrović razmišlja da za dvomeč sa Severnom Irskom i Farskim Ostrvima početkom septembra ukaže šansu debitantu iz Gvangžua.

Na prijateljskom meču protiv Rusije, odigranom u sredu, reprezentacija Srbije je pokazala da preteško pronalazi put do protivničke mreže.

Do kraja kvalifikacija za takmičenje u Ukrajini i Poljskoj pobede su našem timu potrebne i zato nije čudno što selektor Petrović razmišlja da za dvomeč sa Severnom Irskom i Farskim Ostrvima početkom septembra ukaže šansu debitantu iz Gvangžua.

Cleverson Gabriel Cordova – KleoBrazilac sa našim pasošem je postigao deset golova u Kini i tako nastavio istim tempom kao što je to činio u Partizanu.

– “Jaka je kineska liga, pratim Kleove rezultate i vidim da je u odličnoj golgeterskoj formi. Možda sam mogao da ga pozovem kada smo išli na turneju u Južnu Koreju i Australiju, ali tada se još uklapao u novom klubu, pa sam se odlučio za druge igrače”, priznao je Petrović, – ” Nemam nikakvih problema da ga pozovem u reprezentaciju, on je dobio naš pasoš, želi da igra za Srbiju, tako da ne osećam nikakav otpor odluci da mu pošaljem poziv”.

Problem oko Kleovog igranja u timu Srbije je što u našem nacionalnom Savezu i dalje nisu sigurni da li Kleo ispunjava sve administrativne uslove da zaigra za Srbiju.

Po statutu FIFA iz 2010. godine, promenjeni su dotadašnji preduslovi da bi naturalizovani igrač mogao da nastupi za svoju novu domovinu. Postoje dva člana statua, 16 i 17, gde je za neke rok dve, a za neke pet godina, koliko je potrebno da igrač provede u zemlji da bi stekao pravo igranja za nacionalni tim.

Ukoliko selektor Petrović odluči da Brazilca pozove pod državnu zastavu, onda će i pravni tim našeg saveza da kontaktira FIFA i definitivno će se dobiti odgovori.

Naravno, daleko od toga da će samo dolazak Klea da toliko unapredi igru reprezentacije Srbije, jer problem u napadu ne zavisi samo od najisturenijeg napadača.

– “Morali bi i Krasić i Tošić više da učestvuju u završnici napada. Miloš je na 42 utakmice za reprezentaciju postigao samo tri gola. Svi su konstatovali da imamo igru, ali sam i ja priznao da nam je problem realizacija. Na tom segmentu ćemo najviše raditi do puta u Belfast”, obećao je Petrović.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!