Srbija i Albanija igraju novi meč na neutralnom terenu i bez prisustva publike

Za sada je sve nezvanično, ali ova opcija deluje realno, jer ukoliko bi jedna od dve selekcije dobila utakmicu službenim rezultatom (3:0), na taj način bi bila praktično nagrađena umesto da bude kažnjena, prenosi beogradski dnevnik

Srbija i Albanija će igrati novi meč! I to na neutralnom terenu! Makar tako pišu Večernje novosti, pozivajući se na izbore bliske UEFA, koja će u četvrtak 23. oktobra, na sastanku Disciplinske komisije, da obelodani kazne za incidente u utakmici trećeg kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

Ukoliko se ove najave obistine – a deluju sasvim realno – mesto i termin novog susreta biće naknadno određeni, uz bitnu napomenu da će se utakmica igrati bez prisustva navijača, u nameri da se izbegne mogućnost novih nemira.

Kako pišu Novosti, članovi Disciplinska komisija evropske kuće fudbala najbliži su odluci da se ove dve reprezentacije sastanu u potpuno drugim okolnostima, jer „u UEFA smatraju da su i Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Albanije napravili izuzetno teške i grube propuste, zbog čega moraju da snose sankcije. Iz tih razloga, skoro je nerealna opcija da jedna od dve selekcije dobije utakmicu službenim rezultatom (3:0), jer bi na taj način bila praktično nagrađena umesto da bude kažnjena, što UEFA nikako ne želi“.

Eventualni novi meč igrao bi se od prvog minuta, tako da onih 41 koliko je odigrano pre dve večeri ne bi važilo.

Podsetimo, UEFA je protiv FSS pokrenula postupak zbog slabe organizacije susreta, navijačkih nereda, bacanja baklji, upotrebe lasera i uletanja publike na teren, dok se Albanci tereta za odbijanje predloga da nastave utakmicu i prikazivanje nezakonitog transparenta.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!