Sramota Zvezde: Podržali Nedimovića, a ne Vidića!

Čelnici Crvene zvezde su se propisno osramotili i obrazi će zbog ovog poteza dugo da bride. Jer, koje drugo osećanje može da vlada kod crveno-belih, kada su u trci za predsednika Fudbalskog saveza Srbije stali uz Branislava Nedimovića, a ne uz legendu kluba Nemanju Vidića!

Nemanja Vidić je jedno od većih imena Crvene zvezde. Ponikao je u ovom klubu, prve fudbalske korake je napravio na Marakani, odigrao je 92 zvanične utakmice za crveno-bele, nosio je kapitensku traku, osvojio je i duplu krunu… Međutim, za rukovodstvo Zvezde ništa to nije važno.

Pokazali su to najnovijim gestom, kada su odlučili koga će podržati u trci za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije. I doneli su skandaloznu odluku, jer su umesto legendarnog kapitena stali uz nekadašnjeg fudbalera Graničara i kapitena Kuzmina Branislava Nedimovića, koji je uništio poljoprivredu, pa bi sad, izgleda, da dokusuri i fudbal u Srbiji.

Dugo fudbal u našoj zemlji tavori na dnu, pa je veliki Nemanja Vidić ušao u trku sa željom da ga izleči i skine sa aparata. Ali, poručeno mu je da se džaba nada, da za tu poziciju “ima boljih”. Naravno, kada kažemo da ima boljih, mislimo da na to da ima podobnijih, onih koji će slepo slušati signale sa Andrićevog venca.

Tamo je i dat amin da na čelo našeg fudbala dođe Branislav Nedimović, koji sa ovim sportom nema dodirnih tačaka. I za to je dobio podršku 70 od 83 delegata. A dobio je i podršku Crvene zvezde, koja je pljunula na sve ono što je Nemanja Vidić dao crveno-belima.

Vidić je fubdalski prohodao na Marakani, budući da je iz Užica došao u Zvezdu 1996. godine, da bi za prvi tim debitovao 2001. I uspeo je da osvoji duplu krunu, nosio je kapitensku traku, a brojni navijači pamte još onaj njegov gol Partizanu u večitom derbiju i trk ka severu.

Ali, ne pamte to funkcioneri, već po svaku cenu žele da podrže vlast, koja, sada je barem to očigledno, kontroliše Zvezdu. I valjda nije bila dovoljna slika predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kancelariji generalnog direktora Zvezdana Terzića, već je potrebno još više, jače i bolje podržati vlast.

A Zvezda je to uradila tako što je stala uz izvesnog Nedimovića, ostavivši po strani Nemanju Vidića, čiji je jedini “greh” taj što nije član ili barem pristalica Srpske napredne stranke. Nedimović jeste, pa je zato i po volji.

Nadali su se ljubitelji fudbala da bi Nemanja Vidić, bivši član Crvene zvezde, moskovskog Spartaka, Mančester junajteda i Intera, kao i proslavljeni reprezentativac, mogao da izleči ovaj sport u Srbiji.

Međutim, sada je jasno – srpskom fudbalu pomoći nema!

Izvor:
Direktno.rs
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!