Sion traži milione od FSS zbog povrede Mrđe

Predsednik Siona Kristijan Konstantiniju najavio da će tražiti odštetu od Fudbalskog saveza Srbiju.

Dragan Mrđa, reprezentativac Srbije i član švajcarskog Siona povredio se posle samo tri minuta igre protiv selekcije Meksika pre četiri dana u Keretaru.

Napadaču Orlova odmah je konstatovana teška povreda, lekarske prognoze nisu optimistične. Mrđa će posle operacije morati nekoliko meseci da provede na oporavku.

Nova povreda Dragana Mrđe nikako se nije dopala predsedniku Siona Kristijanu Konstantiniju, koji je najavio da će tražiti od Fudbalskog saveza Srbiju odštetu.

– “Obratićemo se ljudima iz FIFA i FSS, tražićemo obeštećenje do vrednosti od nekoliko miliona evra. Važno je da se konačno reši taj problem. Mi po sadašnjim pravilima moramo da pustimo igrače u reprezentaciju i ne dobijamo odštetu u slučaju da se vrate u klub sa povredom” – istakao je Konstantini, predsednik Siona.

Prošle godine Evropska asocijacija klubova zatražila je od FIFA da uvede polise osiguranja za igrače koji se povrede na utakmicama nacionalnih timova.

Identičnu povredu, ali levog kolena srpski napadač je imao pre skoro godinu dana, ali je ona usledila posle jedne utakmice u dresu Siona. Zbog toga je propustio nekoliko važnih reprezentativnih mečeva.

Kako će se rešiti ovaj slučaj pokazaće vreme, ali klubovi iz Premijer lige odavno su rešili da uđu u borbu sa nacionalnim asocijacijama, jer ne žele da plaćaju milionske ugovore igračima koji se povrede da reprezentativnim utakmicama.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!