Šćepović od prvog minuta na Maksimiru?

Centarfor Partizana Marko Šćepović bi mogao da bude najbliži hrvatskom golmanu Pletikosi. – U odbrani je manje-više sve poznato

Siniša Mihajlović i Igor Štimac imali su dovoljno vremena da naprave taktiku i danas će sve tajne pasti u vodu.

Odavno naš selektor nije bio bolje raspoložen nego proteklih dana. Čini se da Mihajlovića posebnu inspirišu veliki mečevi. Pre četrnaest godina u čuvenom remiju (2:2), bio je najbolji akter na terenu. Mogu li njegovi učenici da ponove tako blistavu partiju danas?

Nedavno je Mihajlović dao zadatak srpskim novinarima da pogode tim koji će igrati. Teško je naslutiti šta se sve mota u njegovoj glavi, ali stiče se utisak da želi sve da iznenadi.

Trener golmana Aleksandar Kocić, koji je zajedno sa selektorom i glavnim ekonomom Stankom Nikolićem bio jedan od aktera te čuvene utakmice u Zagrebu 1999. godine, odlučio je da jedinicu poveri Vladimiru Stojkoviću.

Čelična odbrana, bez sumnje bolji deo našeg tima, najverovatnije će izgledati ovako: Basta, Ivanović, Nastasić, Kolarov. Basta je brz i prodoran, ume dobro da centrira, jak je u duelu, odličan na lopti. Ivanović kao kapiten ove generacije ima ogromnu odgovornost, nije bio u glavnoj postavi u Skoplju protiv Makedonije i to nam se na kraju osvetilo. Ne bi smeo Mihajlović da posegne za novim eksperimentom.

Levi štoper će biti Nastasić, sve bolji i sigurniji u dresu Mančester sitija, a najbliži njemu Kolarov koji je bez sumnje naš najbolji izvođač slobodnih udaraca.

S obzirom da se u Zagrebu očekuje rovovska borba, potrebni su nam fajteri, a svakako da su tom mestu najbliži Ignjovski iz Verdera i iskusni Kuzmanović, fudbaler Intera, mada, ne treba zaboraviti ni na odličnog Fejsu.

A onda pravi ispit za selektora: koga staviti u napad? Nema sumnje da su u kombinaciji Tošić na levoj strani, jedan veoma uporan i istrajan igrač koji će po svemu sudeći imati zadatak da zaustavi Srnu, Tadić na desnoj , Đuričić koji je siguran u polušpicu dok je po svemu sudeći najisturenije mesto u napadu namenjeno Marku Šćepoviću, koji je izdržao sve testove treninga i uverio selektora da je spreman sto posto…

Naravno, Mihajlović svakako razmišlja i o Rukavini, Đorđeviću, ali, jednostavno svi ne mogu igrati.

S druge strane i Igor Štimac ima svoje dileme. Ipak, zna se da će Modrić glavni kreator najboljih akcija a leđa će mu ,,čuvati” Vukojević, u napadu Mandžukić, a možda čak Eduardo.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!